Боил Банов: Гражданите на София творят европейското бъдеще на своя град

  • 17 септември 2017 18:03

  • 2554
  • 1
Боил Банов: Гражданите на София творят европейското бъдеще на своя град
© Булфото

В приветствие по случай Деня на София министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за поздравява гражданите на столицата, "които пазят своята история, ценят съвремието и творят европейското бъдеще на своя град", съобщава пресцентърът на министерството.

Прекрасният ни град - столицата на България, за пореден път отбелязва своя специален ден, на който почитаме и светите мъченици София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов. За мен е чест да ви поздравя с този празник, събрал историята, духа и бъдещето на София. Тук можем да се разходим по антични римски пътища, да посетим уникални археологически паметници от много епохи, да се включим в авангардни театрални постановки, да си купим билети за оперни спектакли на световно ниво, да се насладим на стойностни изложби и изненадващи арт изяви, посочва министър Банов

По думите му, с неповторимата си атмосфера и дух на толерантност София привлича все повече туристи. Може би чарът на столицата ни се крие и в контраста между новото и старото, които живеят в невероятна симбиоза.

Днес, вярна на своя девиз, София продължава да расте пред очите ни, но остава млада по дух - древна и модерна, вечна и постоянно обновяваща се. Превръща се във все по-привлекателно място, във все по-модерен европейски град, който непрекъснато се променя, предлага все по-добри условия за бизнес инициативи и нови проекти, за успешна професионална реализация, в това число и в сферата на културните и творческите индустрии, посочва министърът на културата.

Той отбелязва и приноса на столичния кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и нейния екип градът ни не само да се развива и да изглежда все по-добре, но и да разкрива пред многобройните гости на столицата и уникалното ни културно-историческо наследство, с което с основание се гордеем.

В навечерието сме на голямо предизвикателство - Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Голяма част от събитията, свързани с него, ще се случат в нашата столица - люлка на древни цивилизации, модерен град с хиляди различни лица. Уверен съм, че ще продължим да работим в партньорство, както и досега, и заедно ще бъдем добри домакини, завършва приветствието си за Деня на София министър Банов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Един

2017.09.20 | 21:07

1
За "гражданите" на София, разбрахме!?! Какво правим със гражданите, от останалата част, на държавата България, ИДИОТИ!!!

Добави коментар

Водещи новини