Атанас Атанасов: Наши пожарникари са плащали екипите си, дарени от Канада

  • 16 септември 2017 20:49

  • 4886
  • 1
Атанас Атанасов: Наши пожарникари са плащали екипите си, дарени от Канада
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г коментира протеста на пожарникарите срещу лошите условия на труд и ниското заплащане. Министър-председателят заяви, че има правото да гледа огнеборците в очите, защото пет години е гасил пламъци само с брезентова мушама и пластмасова каска.

Пред Нова телевизия лидерът на ДСБ генерал Атанас Атанасов пък каза, че пожарникари е трябвало сами да плащат за обезопасителните си екипи, които, всъщност, били дарение от Канада.

В документите, предоставени от Атанасов, е записано, че дарението е предназначено за употреба на екипи на пожарната в Пловдив. По негови думи това е предварително споразумение, записани са 250 обезопасителни екипа втора ръка, но впоследствие са изпратени повече от 1000.

Много е интересно, че страна по дарението е партия ГЕРБ и то е подписано от Здравко Димитров, който сега е областен управител, поясни Атанасов.

Преди няколко дни директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов отрече обезопасителните екипи да са били заплащани от пожарникарите.

Около 1000 комплекта дарение получихме от кмета на Торонто. Заплащането на пътните разходи е станало по инициатива на нашите служители и оттам идва терминът "Плащат дрехи", обясни Николов.

По думите на генерал Атанасов сумите за транспорт, плащани от пожарникарите, са различни.

Подписалият споразумението Здравко Димитров, който с днешна дата е областен управител на Пловдив, обясни: "Фирмите, които доставиха дарението, нямат нищо общо с ГЕРБ. Казват, че са допълнили сумата с по 15 лева на облекло, което не е нищо".

От Нова телевизия са поискали отговори по Закона за достъп до обществена информация, за да се разбере къде са разпределени екипите и каква е реалната им употреба. Отоговорите трябва да бъдат получени в рамките на месец.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4886 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.18 | 18:17

1
А бе измекяр , скривай се в кучи г.з и си трай!

Добави коментар

Водещи новини