Вижте какви мерки взима държавата в борбата срещу агресията сред децата (видео)

  • 15 септември 2017 15:58

  • 5545
  • 1
Вижте какви мерки взима държавата в борбата срещу агресията сред децата (видео)
©

По повод първия учебен ден институциите се обединиха и седнаха на една маса, за да дискутират проблемите с агресията сред подрастващите, предаде репортер на Novini.bg.

В кръглата маса участие взеха министър Красен КралевКрасен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във, кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

Министър Кралев подчерта, че спортът е смятан за едно от най-важните средства за борба срещу вредните явления при децата. "Спортът възпитава и изгражда характера на едно дете, учи на екипност, учи те да губиш и печелиш. Тренирайки със съотборниците си се учиш на взаимно уважение и взаимопомощ. Времето прекарано в тренировки намалява времето, през което децата са оставени без надзор или прекарват пред телевизора и интернет. Министерството на младежта и спорта насочва усилията си в няколко посоки, за да осигури на децата добри условия за спортуване. Това включва подобряване на инфраструктурата, финансиране на програми за превенция на агресията, финасиране и на множество детски програми, чрез които децата се докосват за първи път до различни видове спорт. Ще бъдат осигурени 130 млн. лева през следващите години, за да бъдат подобрени условията за спорт в училище, да бъдат изградени и отремонтирани физкултурни салони", разкри Кралев.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска поясни, че децата трябва от най-ранна възраст да бъдат възпитавани в спортен дух. "На общините и държавата е отговорността да осигури необходимата база. Разчитаме на подкрепата на спортистите ни, които трябва да се срещат с децата и да дават личен пример", допълни тя.

Славчо Атанасов заяви, че агресията сред децата е проблем от десетилетия. "Близо три поколения са изпуснати. Надявам се, че държавата ще направи всичко възможно, за да бъде решен този проблем", каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.15 | 19:11

1
Съд за Костов и превратаджиите, връщане на народната демокрация. Друго решение няма.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини