ВМЗ-Сопот подкрепи политиката на правителството към държавните военни дружества

  • 15 септември 2017 14:17

  • 2296
  • 0
ВМЗ-Сопот подкрепи политиката на правителството към държавните военни дружества
©

На специално организиран митинг двата синдиката във ВМЗ-Сопот - КНСБ и КТ "Подкрепа" обявиха подкрепа на политиката на правителството към държавните дружества от военно-промишления комплекс /ВПК/.

Пред работниците бе прочетена декларация, акцент в която бе одобрението на решението за премахване напълно на фирмите, които стоят на "входа и изхода" на дружествата от ВПК, в това число и на ВМЗ. Според лидера на КТ "Подкрепа" Димитър Атанасов "това са търтеи, които само ядат от меда, а не произвеждат нищо".

Нямаме нужда от посредници при извършването на търговските сделки с други организации - имаме си лицензи за продажби, добави синдикалистът. Хората, които работят тук искат приходите и печалбата да си остават в завода, да се увеличат възнагражденията, да се купи ново оборудване, да се подобри инфраструктурата, да се направи ремонт на сградния фонд и да се въвеждат нови производства, коментира още Атанасов.

За първи път от много години държавата показа ангажираност към ВПК, като целта е оздравяване и модернизиране на фирмите и не на последно место едно достойно заплащане на положения труд в тях, коментират лидерите на двата синдиката.

Димитър Атанасов добави, че в момента във ВМЗ има въведена нова система за допълнително финансово стимулиране. По думите му в зависимост от производствените резултати всеки месец на работниците се изплащат премии. Според синдикалистите заводът има осигурена работа по договори за следващите година и половина и обстановката е спокойна, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини