В УМБАЛ "Св. Екатерина" бе имплантирано уникално за региона дефибрилиращо устройство

  • 15 септември 2017 12:23

  • 7318
  • 0
В УМБАЛ "Св. Екатерина" бе имплантирано уникално за региона дефибрилиращо устройство
©

Университетска болница „Св. Екатерина“ бе избрана за център, в който да се имлантира за първи път в региона, уникално дефибрилиращо устройство за ресинхронизираща терапия (CRT-D), което е само с два електрода и дава възможност за пълна предсърдна диагностика, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Устройството е последно поколение и е съвместимо с ЯМР.

Изборът на Университетска болница „Св. Екатерина“ е продиктуван от репутацията й на водеща болница, специализирана в сърдечно-съдовата патология и е направен измежду 25 болници от 5 държави в Югоизточна Европа от водеща европейска компания в производството на устройства за кардиостимулация. Водещ фактор е и наличието на екип от лекари – професионалисти, ангажиран към медицинските иновации и внедряването на нови технологии в ежедневната им дейност.

На 14.09.2017 г., устройството (CRT-D) бе имплантирано успешно и без усложнения на 54 – годишен мъж с исхемична кардиомиопатия, пристъпи на камерно мъждене и сърдечна недостатъчност. Имплантацията е извършена от доц. д-р Светослав Йовев, Завеждащ Отделение по кардиостимулация в УМБАЛ „Св. Екатерина“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини