Радина Кърджилова и Дарин Ангелов минават по червения килим с цял клас на премиерата на "12-и А

  • 15 септември 2017 07:13

  • 4156
  • 0
Радина Кърджилова и Дарин Ангелов минават по червения килим с цял клас на премиерата на "12-и А
© Булфото

Радина Кърджилова и Дарин Ангелов минават по червения килим с цял клас гимназисти на премиерата на филма "12-и А" на Магдалена Ралчева - тази вечер от 19.30 ч. в "Синема сити", съобщават от екипа.

Мария Каварджикова, Василена Атанасова, Елена Бойчева и новите таланти в българското кино - Анелия Мангърова, Велислава Костадинова, Калоян Минев, Деян Георгиев, също са сред актьорите в "12-и А". Сценарист е Николай Колев, който нашумя с "11-и А", събрал близо 100 000 зрители. Продуценти са Дейвид Варод и "12 А" ООД, копродуцент - Александър Здравков. Филмът се разпространява от "А+ филмс".

Великолепният сценарий спечелил режисьорката с изключителната си автентичност и актуалност, с живия, органичен диалог, с интересните персонажи. Темата за отношенията между учители и ученици е актуална и има голям успех и в българското, и в световното кино, отбелязва Магдалена Ралчева. По думите й новият филм не е продължение на "11-и А", макар че някои герои присъстват отново.

Да обичаме и да разбираме децата си, за да са силни и устойчиви и да се справят с живота, да видим най-доброто у тях - това е посланието на "12-и А". Длъжници сме на децата в последните 25 години - родителите са все заети, почти не им обръщат внимание, постоянно се сменя образователната система, агресията расте, коментира Ралчева.

В "12-и А" след едногодишно прекъсване Лина /Радина КърджиловаРадина Кърджилова Радина Кърджилова e българска актриса, родена в град Бургас. През 2009 година завършва НАТФИЗ/ отново е назначена на работа в същото училище. Нов клас, нови проблеми. Куцарова също е тук, но пък Петров го няма, за да й бъде опора. У дома положението също не е розово. Лина е разделена с мъжа си, а властната й майка /Мария Каварджикова/ непрекъснато я тормози за нещо. На всичко отгоре синът й Христо е малтретиран от съученици. На моменти напрежението достига крайни предели и Лина е на път да рухне. За щастие тя намира нова опора - физкултурникът и бивш боксьор Александър Александров /Дарин Ангелов/ застава на нейна страна. Както и директорът на училището - г-жа Стефанова.

Една от многобройните инициативи, съпътстващи кампанията около "12-и А", e играта "Моят звезден клас", съвместно с радио и телевизия The voice. Благодарение на нея по червения килим на премиерата ще премине цял гимназиален клас. Игрите продължават и след първите прожекции, като част от наградите са дизайнерски дрехи от филма и различни бутикови аксесоари. Специално за почитателите на филма в продажба са билети за днешните прожекции в "Синема сити". Притежателите им ще имат възможност да се запознаят с целия екип на "12-и А".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини