Днес училищата зоват: Вместо цвете, да подарим усмивка на нуждаещ

  • 15 септември 2017 06:51

  • 1792
  • 1
Днес училищата зоват: Вместо цвете, да подарим усмивка на нуждаещ
© Bulfoto (архив)

Все повече учители и родители се отказват от традицията да се подаряват цветя за първия учебен ден, в името на това да помогнат на някой в нужда. Учители от училище "Петър Берон" в Костинброд призоваха, парите, предвидени за букети, да бъдат дарени на 11-годишна ученичка, която води битка с левкимията и се нуждае от скъпоструваща операция. Подобни инициативи има и в много други градове, информира Дарик.

„На първия учебен ден, вместо цвете за учителя, да подарим усмивка на нашите съученици с хронични заболявания”. С този призив учителите от Руската гимназия „Васил Левски” в Бургас се обърнаха към учениците и техните родители. Майки от Хасково също предлагат вместо цвете за учителя, парите да се дарят за лечението на четири нуждаещи се деца от града.

Под мотото "Цвете за надежда" преподавателите в училище "Христо Ботев" в Карнобат призоваха да се помогне за лечението на момиче от 9-ти клас.

„За всеки от нас 15 септември е празник. Нека този празник бъде и ден за съпричастност и надежда“ - написаха те на страницата си във Фейсбук.

От букети се отказват и педагозите от училище „Паисий Хилендарски" в Кресна като събраните средства ще бъдат дарени на хората, претърпели загуби от пожара, който засегна района на Кресна в края на август.

Всичките 2400 училища у нас ще отворят врати днес, обяви преди дни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Очаква се първокласниците да са около 75 хиляди, съобщиха още от просветното ведомство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1792 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
s

2017.09.15 | 08:19

1
Реално ще подариш усмивка на депутат като си види новата бричка!

Добави коментар

Водещи новини