Условна присъда за 20-годишна шофьорка без книжка, убила брат си при катастрофа

  • 14 септември 2017 18:59

  • 7195
  • 1
Условна присъда за 20-годишна шофьорка без книжка, убила брат си при катастрофа
©

Условна присъда получи 20-годишна жена от добричкото село Черна, която по непредпазливост е причинила смъртта на брат си, който пътувал с нея в колата, съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в Добрич.

Магистратите постановиха условна присъда от една година лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок. На 3 ноември миналата година в село Козлодуйци 20-годишната Мария Ст. при управление на лек автомобил е нарушила правилата за движение по пътищата. Тя е карала без да притежава шофьорска книжка и с превишена скорост.

Младата жена и брат й решили да вземат без позволение колата на баща си, за да се разходят. На около 50 метра преди края на село Козлодуйци в посока Добрич Мария загубила контрол над управлението на автомобила. Той се отклонил и се блъснал в метален парапет на мост и предпазна мантинела. В резултат на удара парапетът се разкъсал и колата се преобърнала в крайпътното дере, при което загинал 21-годишният й брат. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7195 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
"Шофьорка"?!?

2017.09.15 | 09:36

1
Смотани,Неграмотни ЖурнаГлисти!Кой Ви дава заплата,на Вас?!?

Добави коментар

Водещи новини