Харесайте facebook страницата ни

9 двойкаджии, които промениха света

Историята познава редица личности, оставили незаличима следа в хронологията на човешката цивилизация благодарение на своите качества, труд и талант. Всяка една от тях е залегнала дълбоко в учебните програми на всяко училище по света и няма човек днес, който да не е чувал техните имена.

Това, което ги обединява обаче, освен техният принос за еволюцията на човечеството, е и фактът, че всички те са били двойкаджии в училище. А това доказва едно – че оценките не са най-важното и далеч не са показател за способностите, интелектуалното ниво и качествата на едно дете.

1. Алберт Айнщайн

Гениалният учен далеч не е изпъквал с уникалния си ум, когато е бил ученик. Свитото и скромно хлапе било възприемано като доста глупаво и дори бавно развиващо се. Учителите толкова били възмутени от невъзприемчивостта на малкия Айнщайн, че често викали родителите му, за да се консултират с тях на четири очи. Истината е, че той е страдал от синдрома на Аспергер, но в онези години все още никой нищо не е знаел за него. Въпросното състояние носи името на австрийския педиатър д-р Ханс Аспергер, който го е описал за първи път през 1944 г., а самият термин е въведен едва през 1981 г. от Лорна Уинг. Смята се че синдрома на Аспергер е част от аутистичния спектър, който се проявява в края на втората или през третата година от живота на детето.Както и при аутизма, хората със синдром на Аспергер общуват изключително трудно, тъй като не разпознават сигналите при общуване.

Прочети повече ТУК.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар