Хоуп Хикс - от модния подиум до шеф на комуникациите в Белия дом

  • 14 септември 2017 16:11

  • 1683
  • 0
Хоуп Хикс - от модния подиум до шеф на комуникациите в Белия дом
© Getty Images

Още едно ново име влезе в списъка на назначенията в Белия дом, откакто Доналд Тръмп пое президентския пост в САЩ. Става дума за младата Хоуп Хикс, която на 28 години стана новата директорка на комуникациите на американския президент.

Тя беше временно изпълняваща длъжността, но вече я поема изцяло, съобщиха във вторник американски медии, позовавайки се на официален говорител.

Родена в Гринуич, щата Кънектикът, Хикс замества окончателно Антъни Скарамучи, който беше отстранен от поста през юли след полемични изявления срещу други членове на президентския екип, припомня ВВС.

Скарамучи издържа на поста 10 дни и не беше единственият високопоставен служител на Белия дом, който напуска след само десет месеца управление. Така че определението „окончателен“ е доста несигурно, когато става дума за кабинета на Тръмп.

Стабилност на ветровит пост

Преди Скарамучи Шон Спайсър се отказа от поста прессекретар. Така че Хикс ще има за задача да даде стабилност на този доста ветровит пост.

Тя е завършила английска филология в Методисткия университет на Южен Далас, където изпъква като състезателка по лакрос - много практикуван спорт в училищата в САЩ.

Политическият й опит не е много голям, но след като влиза в контакт със семейство Тръмп, се превръща в един от най-доверените и ценените му съдружници.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини