Прегледаха безплатно зрението на близо 50 деца в Стара Загора

  • 14 септември 2017 15:25

  • 705
  • 1
Прегледаха безплатно зрението на близо 50 деца в Стара Загора
© болница "Тракия"

Близо 50 деца преминаха през безплатни профилактични прегледи на зрението в Стара Загора преди първия учебен ден.

Част от малчуганите нямали зрителни оплаквания, но смисълът на подобен скрининг е да провери за наличието на проблем с очите, дори детето да няма оплаквания, обясни инициаторът на кампанията д-р Валентин Христозов, който е завеждащ на офталмологично отделение в болница "Тракия".

Безплатните проверки се извършваха в продължение на 2 дни, а голяма част от прегледаните деца се оказаха с рефракционни аномалии – най-вече късогледство и далекогледство.

Малките пациенти са на възраст от 6 до 14 години, като повечето признават, че прекаляват с взирането в дисплеите на различни електронни устройства.

„Това неизбежно дава отражение върху зрението както на децата, така и на възрастните“, посочи д-р Христозов, като допълни, че на всеки час очите трябва да си почиват по 10-15 минути.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
705 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван Димов

2017.09.15 | 09:37

1
Много важно.Преди 89-та го правиха два пъти в годината за всички ученици.Също така имаше прегледи от зъболекар,ортопед и какво ли още не.Тък прегледали 50 деца и голямо нещо са свършили.Да не говорим,че прегледите на деца и без това са безплатни.Прах в очите.

Добави коментар

Водещи новини