Спипаха 43-годишен мъж, участвал като куриер в телефонни измами

  • 14 септември 2017 10:49

  • 4061
  • 1
Спипаха 43-годишен мъж, участвал като куриер в телефонни измами
©

Полицията задържа участник в телефонни измами, съобщиха от ОД на МВР – Добрич.

На 4 септември около 18.45 часа 76-годишна жена от село Бранище се е оплакала в полицията, че по-рано през деня е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай съобщава на жената, че е нужно съдействието й с цел залавяне на извършители на телефонни измами, като за целта е необходимо да предаде определена сума пари. Малко по-късно жената оставя плик със сумата от 6 950 лева на пейка в с. Бранище.

По случая е образувано досъдебно производство.

На 5 септември около 18.30 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в село Царевец. По данни на 79-годишната жена с инициали П.И. същата е въведена в заблуждение от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Жената оставя до контейнер за смет сумата от 1000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 септември около 10.00 часа се тъжи 74-годишна жена от град Добрич. За времето от 11.00 до 16.00 часа предишния ден тя е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква съдействието на възрастната жена с цел залавяне на извършители на телефонни измами. Малко по-късно в района на ул. „Д. Петков” в град Добрич жената предава сумата от 678 лева и златни накити.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо Районно управление „Полиция” – Добрич.

На 7 септември след проведени ОИМ и ПСД от служители на Второ Първо Районно управление „Полиция” – Добрич и служители на сектор ПКП при Областната дирекция на МВР е установен единият от участниците в телефонните измами като куриер. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 43-годишен с инициали П.П. от град Добрич. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Работата по случаите продължава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4061 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.14 | 13:33

1
ДО КАТО ИМА НАИВНИЦИ ЩЕ ИМА И ИЗМАМНИЦИ.

Добави коментар

Водещи новини