Увеличават учителските заплати и догодина (видео)

  • 14 септември 2017 08:38

  • 3765
  • 0
Увеличават учителските заплати и догодина (видео)
© БНТ

Една част от директорите не изпълняват добре задълженията си, не проявяват необходимата управленска култура. Затова те ще бъдат оценявани на всеки четири години от атестационна комисия. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Факт е, че едно училище работи добре, ако директорът си върши работата, добави той.

Вълчев съобщи, че в системата не достигат около 1000 учители, най-вече по математика и физика. Учителската професия в последните години не е привлекателна и много студенти, които завършват педагогика, се реализират в други сфери, посочи той.

Образователният министър
съобщи, че до дни ще има учебници за всички класове.

Той коментира и скандала с черно-белите учебници. Децата са различни в един клас, но те не следва да бъдат разделяни допълнително и от учебниците. Учителите са тези, които могат да изберат само цветни или само черно-бели учебници в един клас, уточни Вълчев.

Той обясни, че следващия месец със задна дата учителите ще получат 15% увеличение на заплатите. Освен тези 15%, увеличихме средствата за диференцирано заплащане с 0,5% и регламентирахме допълнителни възнаграждения за участие в екипите за обхват. Увеличение на заплатите се предвижда и от следващата година, но то ще се извърши по диференцирано разпределение, каза още Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини