Вижте кои са най-скъпите яхтени пристанища в света

  • 13 септември 2017 16:36

  • 1819
  • 0
Вижте кои са най-скъпите яхтени пристанища в света
© Pixabay

С такса за акостиране от 3 025 евро на ден, Ibiza Magna в Испания понастоящем е най-скъпото яхтено пристанище в Европа.

Това става ясно от класацията на Engel & Völkers Yachting.

Данните от проучването се базират на базисните цени, събрани от компанията за такса за котвена стоянка за 55-метрова яхта през сезон 2017.

Три италиански пристанища в топ 10

Първенецът Ibiza Magna е следван от три италиански пристанища. Второто място в лигата на най-ексклузивните яхти в Европа е Marina Grande на Капри. Дневната такса тук е 2 670 евро.

Porto Cervo на Сардиния е на трето място с цена от 2 514 евро. В La Marina di Portofino основната дневна такса за акостиране на 55-метрова яхта е 2 288 евро. Това поставя яхтеното пристанище близо до Генуа на четвърто място в класацията.

"Фактори, като местоположението на яхтеното пристанище, голямото търсене и ограниченият капацитет оказват влияние върху размера на таксата ", казва Аниса Медиоуни, главен изпълнителен директор на Engel & Völkers Yachting.

La Marina di Portofino, например, има само 16 места. "Понастоящем виждаме повишен интерес към пазара на яхти над 50 метра. Броят на наличните места за плавателни съдове с такъв размер обаче е ограничен", добавя Аниса Медиоуни.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1819 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини