Цветанов: Държавата е длъжна да осигури защитни облекла на пожарникарите

  • 13 септември 2017 15:56

  • 3025
  • 3
Цветанов: Държавата е длъжна да осигури защитни облекла на пожарникарите
©

По време на заседанието на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред председателят й Цветан Цветанов  зададе въпрос към министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 относно решенията, които трябва да бъдат взети, за да бъде успокоена системата на МВР, след като през последните месеци се забелязва напрежениe, а полицаи и пожарникари отново ще протестират, предаде репортер на Novini.bg.

Министър Радев обясни, че регулярно се провеждат социални съвети, където ръководството на МВР разговаря със синдикалисти и обясни, че от начало диалогът е тръгнал добре, но в момента и той не разбира причината и не знае защо ще стачкуват полицаи и пожарникари. "16,7 млн. лв. са изплатени до момента за дрехи на служителите на МВР. За дрехи са изплатени 16,7 млн. лв. Остават около 700 000 лв., които трябва да бъдат изплатени. Iмаме 119 модерни пожарни автомобили, купени през последните 5-6 години. Санираме пожарните и полицейските управления. В системата не липсват средства", категоричен беше Радев.

Относно нападките, че пожарникарите си купуват защитни облекла втора употреба Радев заяви: "Що се отнася до тази тема, бях в Кресна и видях как са оборудвани. Ако попитаме българите какви дрехи си купуват през последните години, голяма част ще отговорят, че си купуват дрехи втора употреба", разкри Радев и допълни, че не е съгласен с изнесените данни от синдикалните лидери и утре началникът на пожарната главен комисар Николов ще изнесе конкретни данни какви средства държавата е отпуснала за този сектор.

Председателят на вътрешната комисия Цветан Цвеатнов поясни, че ангажимент на държавата като работодател е да купи и осигури необходимите защитни облекла за българските пожарникари, за да гарнтира живота и здравето им. "Не можем да оставим служителите да си купуват с лични средства дрехи за изпълнение на служебните си задължения", категоричен беше той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3025 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ХАХ

2017.09.20 | 08:41

3
КАУН ГРОЗЕН

2017.09.20 | 08:41

2
ТОЗ ИЗРОД ОЩЕ ЛИ Е ЖИВ
х

2017.09.15 | 12:24

1
скритият живот на една помакиня/Христо Стоянов

Добави коментар

Водещи новини