Харесайте facebook страницата ни

Цветанов: В доклада за националната сигурност нещата се назовават с истинските им имена

© Булфото (архив)

Ние сме удовлетворени от това, че се назовават нещата с истинските им имена, коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 ... към профила по повод констатациите в годишния доклад на правителството за националната сигурност, който поставя действията на Русия като източник на регионална нестабилност.

Според него може би повече се вади като контекст от написаното, отколкото от цялото формулиране на текстовете. Разбира се, че в доклада има за анексирането на Крим, разбира се, че има за изострените отношения между ЕС и Русия, Русия и НАТО, разбира се, че се говори за тази информационна война, която се води, а тя винаги е свързана и с предпоставките за много фалшиви новини, отбеляза Цветанов.

От тази гледна точка, той смята, че повече е извадено от контекста на написаното. Когато докладът бъде за обсъждане и гласуване в съответните комисии, тогава ще можем да говорим по-ясно. Не трябва да се оставяме на интерпретации и тълкуване, а просто да се запознаем с текстовете, които по никакъв начин не създават предпоставки за противопоставяне, заяви Цветан Цветанов.

Но всички ние сме свидетели на това, което се случи и в изборите в САЩ, и във Франция, не бяхме подминати и ние в България, за всичко това, което се направи по време на президентската кампания - имаше много фалшиви новини, много добре планирана кампания за дискредитирането на ЕС и едва ли не, че той е вреден за България, както и стратегическото ни партньорство със САЩ е вредно за ЕС, коментира Цветанов. Според него тези теми са общоизвестни и в момента не трябва да им се дава чак такова значение, но по думите му трябва да бъдем достатъчно информирани, за да можем да противодействаме на подобни странични влияния, които могат действително да дестабилизират сигурността в региона.

Част от нещата, които прави правителството и което искаме да реализираме в предстоящото председателство на Съвета на ЕС, е да засилим акцента на Европа към Западните Балкани, защото те също са уязвими и там също може да има потенциални заплахи точно по такива внушения, добави той.

Коментари
Коментари (7)
Коментирай
Ами (гост)
15.09.2017 | 01:30

Напишете също, че по същите места бъка с НАТОвски военни кораби, самолети и всякакви други оръжия. Нали искате да се казват нещата с истинските им имена, бъдете обективни и кажете нещо за онези, чиито войски не си стоят по родните места, а бомбардират и убиват само защото тря

Рейтинг:
 
1
Дааа (гост)
15.09.2017 | 21:05

Човека на ЦРУ за България е Цецо тъпото.

Рейтинг:
 
3
Lyubo Angelov член на ПП АТАКА - Бургас (гост)
14.09.2017 | 09:56

Благодаря на Цветан Цветанов, че хвана и вкара в затвора Пешо Сумиста точно когато го гласяха за младежкото БСП :))))

Рейтинг:
 
19
(гост)
14.09.2017 | 09:56

Еееее, най-после да излезе наяве нещо известно от 75 години!!!

Рейтинг:
 
14
(гост)
15.09.2017 | 01:31

Цеци лиже западни задници, да му е сладко

Рейтинг:
 
12
Иванов (гост)
15.09.2017 | 01:31

Какво може да каже един физкултурник, освен да повтаря казаното от фюрера му, а той това което са му казали хамериканците. Долни политици, съсипана държава. Нека си припомним: "Кат Русия няма втора тъй могъща на света. Тя е нашата опора....

Рейтинг:
 
14
миии (гост)
15.09.2017 | 01:31

маршшшшшшшшш в русия гадддддддд!!!!!!!!!!!!!!!!

Рейтинг:
 
28
 
Добави Коментар