Прокурор: Доказателствата срещу акушерката Емилия Ковачева са безспорни

  • 13 септември 2017 12:55

  • 18769
  • 4
Прокурор: Доказателствата срещу акушерката Емилия Ковачева са безспорни
© Булфото (архив)

Фактът, за това че Емилия Ковачева е била на работа, когато е било увредено бебето и че тя е причинителят на това телесно увреждане, е безспорен.

Има изобилстващи доказателства по делото. Това заяви пред медиите Николай Христов, прокурор по делото срещу акушерката Емилия Ковачева.

Ковачева е обвинена в опит за убийство на бебето Никол, в нощта на 18 април 2015 г., когато то е било едва на четири дни. Днес в съда беше изслушана петорна техническа експертиза, потвърждаваща автентичността на записите от камерата в отделението на болницата.
Прокурор Христов е категоричен, че записите, които показват как Ковачева нанася удари на бебето, не са подправени. По думите му направените експертизи сочат, че изображенията на видеото са истински и достоверни, и няма наслагвани кадри. Той допълни, че антропологичната експертиза по делото все още не е готова.

Адвокатът на Ковачева обаче заяви, че има съмнения за манипулация на доказателствата, защото прокуратурата не е иззела оригиналните записи от болницата, като е унищожен и компютърът, който ги е правил. Той заяви също, че разпитите на двама от ключовите свидетели са били фалшифицирани. "Не е спазен законът за автентичност за събиране на доказателствата", каза още адвокатът на Ковачева, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18769 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Отвратена

2017.10.12 | 16:02

4
Това \"същество\" трябва да бъде екзекутирано по най-жесток начин.Тази жена не е полезна за обществото! Мръсна долна мръсница!Смърт за нея!
смърт

2017.10.09 | 13:14

3
Изверг,няма място сред хората!
Стойна Достойна

2017.10.09 | 13:14

2
На тая твар дори земята, която тъпче, й е в повече! Трябва да бъде обесена публично, за назидание!
Саня

2017.10.09 | 13:13

1
Смъртна присада за това животно! Не заслужава да живее или доживотна и всеки ден да я млатят ама здраво ИЗРОД!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини