ООН с призив към Турция: Прекратете вече извънредното положение в страната

  • 12 септември 2017 11:51

  • 8649
  • 2
ООН с призив към Турция: Прекратете вече извънредното положение в страната
© Gettyimages

Върховният комисар на ООН по правата на човека Зейд Раад ал Хюсеин поиска от Турция да не удължава за проведен път в края на този месец срока на извънредното положение в страната, информира електронното издание на вестник „Джумхуриет".

Ал Хюсеин призова правителството на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) демонстрираната чувствителност и загриженост по отношение на правата на човека на мюсюлмани в различни места по света, да бъдат проявявани и спрямо гражданите вътре в Турция. Върховният комисар посочи, че в Турция конкретна цел на атаките са групите, ангажирани и обединени в левите движения и кюрдските проблеми.

Според него предприеманите срещу тези групи мерки са „несъразмерни и произволни”. „Има голям брой арестувани журналисти, съдии, представители на академичните среди, държавни служители, правозащитници; продължават масовите уволнения и специално наблюдение на инакомислещите; под безмилостен натиск са свободата на волеизявления и за информираност в резултат на заплахите и насилието”, посочва още върховният комисар на ООН по правата на човека.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8649 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.15 | 16:57

2
Как да прекратят като костовистът Ердоган пусна бесни арабски седесари да се обучават в Турция, сега му се връща.
ЛЕКАРЯТ

2017.09.12 | 20:58

1
Хапчетата, хапчетата..., нали се разбрахме? Иначе утре отново в Курило, ЯСНО!!!

Добави коментар

Водещи новини