Тридневен празник за тифозите на Ferrari (снимки+видео)

  • 11 септември 2017 18:44

  • 2700
  • 0
Тридневен празник за тифозите на Ferrari (снимки+видео)
© Ferrari Media

Още в началото на 2017-а Ferrari започнаха честванията по повод 70-годишния си юбилей, а този уикенд празненствата достигнаха кулминационна точка в базата в родния Маранело.

Фенове и собственици на автомобил на "черните кончета" дойдоха от Германия, Великобритания и цяла Италия въпреки лошите атмосферни условия на Апенините. На собствената писта на Ferrari - "Фиорано" - пък се проведе вълнуващ аукцион с 42 луксозни автомобила, а около 1 000 души станаха свидетели на луксозните покупки. Най-скъпата сделка бе за 210-ата бройка на LaFerrari Aperta, която тепърва ще се произведе. Средствата от нея, в размер на 8.3 млн. евро пък ще отидат за благотворителност.

Сред специалните гости на празненствата бяха новият шеф на Ф1 Чейс Кери, Пиеро Ферари и редица бивши и настоящи пилоти на Ф1, сред които дори Ники Лауда. Президентът на Ferrari благодари за присъствието на всичките фенове, пристигнали в Маранело с дълга реч, която завърши с послание към великия Михаел Шумахер – KeepFightingMichael (б.р. превод - продължавай да се бориш; семейството на Шумахер създаде и фондация със същото име).

Последвайте канала на

Антония Симова
2700 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини