Започват проверки на пазарите за животни в Шуменско

  • 11 септември 2017 18:28

  • 2210
  • 0
Започват проверки на пазарите за животни в Шуменско
© Булфото (архив)

Да бъдат извършени проверки на пазарите за животни в Шуменско. Това реши на днешното си заседание Областната епизоотична комисия.

Проверките ще се осъществяват от представители на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДПХ), ОД на МВР и общините в региона, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Заседанието на комисията е във връзка с доклад за сериозни проблеми с хуманно отношение към животните на пазарите за животни в България по наблюдения, извършени от организация за защита на животните "Анималс Ейнджълс".

Общите констатации в изготвен доклад са за недобре гледани животни, с редица инфекции и открити рани; по пазарите не са спазени и изискванията за хуманно отношение към животните. От администрацията допълват, че на територията на област Шумен няма регламентирани пазари за животни, които имат регистрация в ОДБХ - Шумен. За да се регистрират такива обекти, те трябва да отговарят на много условия, които изискват сериозни инвестиции, е съобщено още на заседанието.

Областната епизоотична комисия прие решение, според което до 13 септември т.г. трябва да се проведат общински епизоотични комисии и да се определят дати за проверка на регламентирани и нерегламентирани пазари за животни на територията на област Шумен. До следващия ден определените за проверка дати по общини трябва да бъдат представени в ОБДХ-Шумен, допълват от пресцентъра на областната администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2210 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини