Папа Франциск пострада при инцидент с папамобила в Колумбия (видео)

  • 11 септември 2017 07:45

  • 2637
  • 1
Папа Франциск пострада при инцидент с папамобила в Колумбия (видео)
© Getty Images/Guliver (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март получи рана на лицето вчера, когато папамобилът му се наложи да спре рязко насред тълпи от хора в колумбийския град Картахена и той се блъсна в едно от стъклата, съобщиха световните агенции.

80-годишният Франциск приветстваше събралото се множество в бедняшкия квартал Сан Франсиско, в последния ден от визитата си в Колумбия, когато автомобилът му наби спирачки, за да не блъсне застанал на пътя му човек.

Един от телохранителите му помогна да се изправи и почисти с бяла кърпичка кръвта, покапала по белите одежди на Светия отец.
След инцидента ръководителят на Римокатолическата църква се появи отново, с чисти дрехи и лепенка над веждата, за да произнесе молитвата "Ангел Господен".

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март се чувства добре, въпреки леката травма, която получи вчера при инцидент с папамобила в Колумбия,
заяви говорителят на Ватикана Грег Бърк, цитиран от ТАСС. "Светият отец се чувства добре", заяви говорителят, подчертавйки, че програмата на посещението на папата не е променена.

Франциск вчера приключи петдневната си визита в Колумбия, която се опитва да отгърне нова страница след повече от половин век въоръжен конфликт.

В град Картахена, на последната си литургия от своето посещение, той призова да се смени "културата на смъртта и на насилието" с "културата на живота", за да се укрепи мира, след подписването на споразуменията между последните бунтовници и правителството за прекратяване на братоубийствената война, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2637 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.08 | 11:01

1
БЛАГОРОДЕН ЧОВЕК

Добави коментар

Водещи новини