Хиляди излязоха по улиците на Лондон срещу Брекзит

  • 09 септември 2017 18:06

  • 2776
  • 3
Хиляди излязоха по улиците на Лондон срещу Брекзит
© Gettyimages

Десетки хиляди хора излязоха днес по улиците на Лондон, за да протестират срещу плановете на Великобритания да напусне Европейския съюз, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Демонстрацията, която бе подкрепена от ирландския певец, текстописец и политически активист Боб Гелдоф, премина през центъра на града и се отправи към британския парламент, където се спря на Парламентарния площад. Демонстрантите, събрали се пред сградата на парламента, бяха облечени в синьо и жълто и размахваха знамена на ЕС. Някои държаха големи плакати с лозунга "Излизане от Брекзит" ("Exit from Brexit").

Организаторите заявиха, че участие в демонстрацията са взели около 50 000 души. Целта на т. нар. Народен марш за Европа е да "се обединим, да преосмислим и отхвърлим" Брекзит, разясняват организаторите.

Протестът се организира в неудобен момент за правителството, тъй като в понеделник за първи път долната камара на парламента трябва да гласува закон за излизане от ЕС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2776 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Димитър Борисов

2017.09.12 | 19:12

3
По добре е за ЕС и за Великобритания да остане в ЕС. Малко късно но британците започват да осъзнават че са допуснали голяма грешка на референдума за излизането от ЕС. Не е късно да поправят грешката си.

2017.09.11 | 10:26

2
1000 седерасти и седесарски кypви не са 10-ките милиони гласували срещу седесарския кенеф ЕС.
напускайте веднага

2017.09.11 | 10:26

1
ПРОТЕСТИРАТ НАВЛЕЦИТЕ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ЦИГАНИТЕ, КОИТО ПОДЛЕЖАТ НА ВРЪЩАНЕ ПО РОДНИТЕ МЕСТА. ХОРАТА ИЗЛИЗАТ ОТ ЕС ТОЧНО ЗАЩОТО ИМ ПИСНА ОТ ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПОЛУЧАВАТ АПАРТАМЕНТИ И ПАРИ АФРИКАНЦИ...

Добави коментар

Водещи новини