ПСС: Внимавайте в планината!

  • 09 септември 2017 11:11

  • 3143
  • 0
ПСС: Внимавайте в планината!
© Булфото (архив)

За момента условията за туризъм са добри, но навлиза циклон и се очаква разваляне на времето, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст.

По високите части на планините ще превали. По билото на Стара планина духа силен вятър и там не е подходящо за туризъм, като се има предвид, че времето продължава да се разваля. Съоръженията в курортите работят. Няма инциденти през изминалото денонощие.
От ПСС съветват туристите да подбират маршрутите си според възможностите си и метеорологичните условия. Времето не е подходящо за изкачване на връх Мусала и на връх Ботев.

Не е подходящо малки деца да бъдат във високите части на планината, тъй като духа вятър и се очаква дъжд. От Планинската спасителна служба предупредиха, че ако човек попадне в буря в планината и не е подготвен, рисковете са големи. Туристите трябва да си намерят място и да са с достатъчно надеждни дрехи, за да не се намокрят и да се предпазят от вятъра. Ако не са подходящо облечени и искат да се разходят до Мусала, времето може да ги изненада много лошо и да започнат да измръзват, отбелязват от ПСС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3143 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини