Екатерина Захариева в Талин: Създаването на заетост е сред мерките за намаляване на радикализацията

  • 08 септември 2017 18:33

  • 3157
  • 6
Екатерина Захариева в Талин: Създаването на заетост е сред мерките за намаляване на радикализацията
© МВнР

Създаването на заетост и повече перспективи за младите хора е сред най-ефикасните начини за борба с радикализацията и екстремизма наред със създаването на подходящи образователни програми. Това заяви заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пред първите дипломати на страните от Европейския съюз и страните-кандидатки на неформалната среща "Гимних" в Талин, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Според нея правителствата трябва да се насочат към причините, пораждащи уязвимост сред по-младото население. Сътрудничеството между държавите остава важно условие за справяне с рисковете и предизвикателствата, изтъкнаха участниците по време на дискусията по тази тема.

Българският външен министър отбеляза приоритетното значение на европейската перспектива за страните от Западните Балкани включително в контекста на рисковете от радикализация и прояви на екстремизъм. Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на посочи необходимостта от допълнителни съвместни действия за предотвратяване и борбата с радикализацията и екстремизма.

"Република България полага последователни усилия за борба с тероризма и насилствения екстремизъм. Страната ни е ратифицирала основните многостранни международни конвенции в областта на борбата с тероризма и с радикализацията".

Страната ни участва и в инициативите по линия на Мрежата за повишаване осведомеността по отношение на заплахите от радикализация. На 27 и 28 март 2017 г. бе проведено посещение в страната на експерти към мрежата, което имаше за цел създаване на механизъм за междуведомствена координация и сътрудничество на местно ниво. Сред дискутираните теми бе и Близкоизточният мирен процес и последното развитие на ситуацията в Ивицата Газа и Западния бряг на река Йордан.

В рамките на неформалната среща на външните министри в Талин българският първи дипломат Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на проведе редица двустранни срещи със свои колеги, а експерти от екипа на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз обмениха информация с естонските си колеги.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3157 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ.....

2017.09.10 | 15:51

6
УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......

2017.09.10 | 15:51

5
Създадохте заетост само на мутрите Тиквоча и Цветанов Фламингото - безкрайни разходки по света и у нас, а безработицата е страшна.

2017.09.10 | 15:51

4
БОРИС ДЖОНСЪН СА ГО ИБАЛИ РУСНАЦИТЕ В ЕСТОНИЯ

2017.09.10 | 15:51

3
Onezi na Shibat i IZBIXA nared ...Otide veche durjavata ..-Onezi merki bile vzimali ,programi i t. n. ,"Kuchetata si laiat kervanat si vurvi.."

2017.09.10 | 15:50

2
Taia Malymna li kva e zashto vuobshte pliampa rezil da stava...??? ,Nevijda li che na Zapad i pari im davat i zaplati po 2-3 xiliadi evro i pytka i guz i vsichko i onezi oshte poveche se radikaliziraat ..taia akul mi dava...

2017.09.09 | 09:59

1
БРАВО ЕС! ЕС И С РУСИЯ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини