Политолог: Искането на Марешки за оставка на Борисов е шоуменска заигравка (аудио)

  • 08 септември 2017 14:00

  • 5891
  • 8
Политолог: Искането на Марешки за оставка на Борисов е шоуменска заигравка (аудио)
© Фейсбук

В този момент искането на оставка е абсурдно, някаква екзотика е. Това каза пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов по повод думите на лидера на "Воля" Веселин Марешки от вчера, че от партията биха подкрепили или инициирали вот на недоверие към кабинета за цялостно управление, ако правителството не си върши работата.

Както чухме от заявките от парламентарната трибуна, не се вижда ясно формулирана алтернатива на настоящето управление. Може никой от опозицията да не харесва Патриотите и ГЕРБ като коалиция във властта, факт е обаче, че също така никой не може да предложи алтернатива. Нито гласовете на БСП и ДПС биха стигнали, нито някоя от двете партии иска да управлява – те се чувстват доста комфортно в ролята си на опозиция, заяви Стефанов.

ДПС изчаква и е готово да допринесе конструктивно във важни решения, каквато беше и заявката от тяхна страна след изборите. Докато БСП се опитва да бъде хем конструктивна, но в същото време и войнстваща опозиция, тъй като Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за разбира, че започва да губи физиономия. Мерките, които кабинетът Борисов налага, категорично влизат и в лявото пространство – вдигане на заплати, повишаване на осигуровки, реагиране на искания на синдикати. Това е обезоръжаващо за левицата, която основно има претенции да управлява, докато ДПС е готово на съпридружаваща роля, коментира политологът.

Според него думите на Марешки могат да се възприемат като някакво тестване на настроенията. Но все пак е абсурдно, това е някаква шоуменска заигравка от негова страна, категоричен е Стефанов.

По думите му в скоро време няма да има вот на недоверие срещу правителството. Ако трябва да има вот на недоверие, трябва да бъде за нещо смислено – стреляне в тъмното и в празното, просто защото можем, девалвира вота на недоверие като най-силния инструмент на опозицията за притискане на управляващите. Ако опозицията трябва да внася вот на недоверие, трябва да е за някоя колосална грешка, като например фарса от вчера с изслушването на новите членове на Висшия съдебен съвет, което се проведе едва ли не като спринтово бягане по часовник. Изслушването се проведе в стерилна среда, при абсолютно никакъв интерес, без зададени въпроси, като че ли се гласува временна подкомисия на комисия, а не съставът на Висшия съдебен съвет, който ще избира следващия главен прокурор. Подобно пришпорване на нещата, неглижиране, невникване в дълбочината на темата от страна на народните представители за мен наистина е притеснително. Притеснително е и че нямаше никакво политическо противопоставяне, каза още пред Novini.bg Любомир Стефанов.

                        Повече чуйте в аудиофайла:

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5891 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.09.28 | 13:25

8
ТОЗИ ОТ СНИМКАТА Е ГЕЙБЕРАСКА ПОДЛОГА.

2017.09.17 | 17:23

3
А ти си само подлога

2017.09.28 | 13:25

7
А ТИ ГЕЙБЕРАСКИ СЛУГИНАЖ.ЖАЛКИ СТЕ .
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ...УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ

2017.09.28 | 13:25

6
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ...УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......УБИЙ ГРОБАР И СПАСИ БГ ОТ ГАДОВЕ И ПОРОБИТЕЛИ......

2017.09.28 | 12:16

5
Малко бой ядохте 2013-та на Орлов мост, седесарски мутри, яка заигравка трябваше да ви дръпнем та да не помислите за власт.
Един

2017.09.28 | 12:16

4
Вярно е ,че не могат да паднат от власт ,но това е само защото в момента само Марешки не е креатура на ДС и дейността му им бърка далаверата с цените на горива и лекарства ,не е тсйна ,,че сме най богатата нация ,цените на всичко са най скъпи ,а пазарната ни икономика е милиционеросоциалистическа

2017.09.17 | 17:23

2
ТОЯ МАЛОУМЕН ИДИОТ ,КОЙ ГО Е НАПРАВИЛ ПОЛИТОЛОГ ???

2017.09.12 | 23:08

1
То ще дойде време и сами ще си го махнете, както стана с Живков.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини