Харесайте facebook страницата ни

България е домакин на първата Европейска младежка олимпиада по информатика (снимки)

© Булфото

Над 300 младежи от цяла Европа вече тренират за призовете на международно информационно състезание в Тех парк София. Днес от 17:00 ч. предстои откриването на първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Церемонията ще бъде посетена лично от президента на Република България Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила и Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През ... към профила , еврокомисар по цифровата икономика и общество – патрони на събитието, както и от министъра на образованието и науката на Република България Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 ... към профила .

До късно вечерта на 7 септември в София пристигаха отборите на всички 22 страни участнички, придружени от своите ръководители.

Между 10:00 и 11:30 ч. днес във Форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк се проведе тренировъчна сесия – последната за отборите преди началото на състезанието утре в 9:00 ч. в София Тех Парк.

Състезателните дни са два – 9 и 11 септември. И в двата дни в рамките на 4 часа – от 9:00 ч. до 13:00 ч. състезателите ще трябва да се справят с по три задачи – общо шест за двата дни.

Закриването и награждаването на медалистите предстои на 12 септември (вторник) от 18:00 ч. в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

В свободния ден между двата състезателни дни е предвидена културна програма за състезателите и техните ръководители с посещение в град Пловдив.

Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар