Бойко Ноев: Емил Караниколов участва в организирана престъпна група или й съдейства

  • 08 септември 2017 11:21

  • 6185
  • 4
Бойко Ноев: Емил Караниколов участва в организирана престъпна група или й съдейства
© БТВ

Като министър на отбраната в кабинета на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - аз съдействах за отнемането на лиценза на "Емко", но това беше административен произвол. Сега властите нарушават закона, а министърът на икономика Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в говори открити неистини и участва или съдейства на организирана престъпна група за пране на пари. Това каза Бойко Ноев пред БТВ.

Той разказа, че като министър и председател на междуведомствения съвет, който издава лицензите, е извършил административен произвол като е съдействах да се отнеме лиценза на Емилиян Гебрев, само защото американски партньори са помолили за проверка дали "Емко" е имала разрешителни за определена търговска операция. Отнехме му лиценза. След няколко месеца проучване на всички наши служби се оказа, че фирма "Емко" е изрядна и лицензът му беше върнат. Бях участник в този произвол и ме е срам от този случай, каза Ноев.

Това, което сега виждаме, е властите да нарушават закона. В момента лицензът на "Емко" е отнет не по предмета на дейността, а затова, че в някакъв от неговите складове някакъв химикал се съхранявал по неправилен начин, което има общо с производствения, но не и с търговския лиценз. В случая "Дунарит" наблюдаваме ярко беззаконие, посочи още той.

Преди дни министър Караниколов публично заяви, че собствеността на дружеството е неясна. На мен професори по търговско право ми казаха, че този човек е или лъжец, или е некомпетентен. Аз не смятам, че той е некомпетентен. Този човек говори открити неистини. За доказване на собствеността на едно акционерно дружество не е необходимо това да се пише в Търговския регистър, а в книгата на акционерите – това всички го знаят. Въпросът е защо Караниколов говори неистини, каза Ноев.

Темата за неистините е много важна. Какво стана след събарянето на КТБ? Остават едни активи и "Дунарит" сред тях. За "Дунарит" се състезават неистово два субекта – Емилиан Гебрев и фирмата му „Емко“, която е бяла българска фирма, една от най-големите фирми в бранша, която работи интегрирано с "Дунарит" от години, и една офшорка, наречена "Виафот", която иска да придобие "Дунарит" чрез дълга. Тази офшорка по някакъв начин придобива дълга от "Миролио". Ние не знаем как е станало това, възможно е да е по престъпен начин, възможно е зад тази офшорка да стоят руски интереси – знаете, че Русия много силно желае да сложи ръка и контрол върху българската оръжейна индустрия чрез лицензите. "Емко" и "Дунарит" водят 2-годишна война и българските съдилища отхвърлят всички искания на "Виафот". И когато "Виафот" очевидно губи битката, идва държавата – министърът Караниколов, избран от партия „Атака“ – единствената българска партия, която открито защитава интересите на Русия, се включва в борбата и праща полицията, която намира някакви измислени нарушения в складовете на "Емко", отнемат лиценза и яхват влака на "Виафот", каза бившият министър на отбраната.

Съществуват всички признаци, че министърът на икономиката участва или съдейства на организирана престъпна група за пране на пари. Прехвърлянето на собствеността от неизвестната фирма "Виафот", придобити по неизвестен начин от неизвестен собственик, преминало през ред цесии и прехвърляния в рамките на един ден – това е класическа схема за пране на пари, заяви още Бойко Ноев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6185 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.03 | 22:08

4
ГЕРБ СА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА.ШАЙКА
КЪНЧО

2017.10.03 | 22:08

3
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО. И ТОЙ КАТО БАЩА СИ, ПРОКУРОР, ПРЕПОДАВАТЕ ПО ПРАВО, СЕГА ИЗКУКУРИГАЛ СИНОДАЛ. МАЙКА МУ СЪЩО В ПЕТА ГЛУХА, ЮРИСТКОНСУЛТКА, КОМУНИСТИ, БЕЗСРАМНО ЗАБОГАТЕЛИ С ПРОТЕКЦИЯТА НА БКП-БСП. ПРОСТО ТОЗИ МАЛЬЧИК НЕ Е НА МЯСТОТО СИ. ГЕРБ НЕ ГО ПОЗНАВАТ ДОБРЕ И ДА СЕ
гост

2017.10.03 | 22:08

2
Какво вижда Боко, като се погледне в огледалото - лицето на Пеевски. ББ и Герб са слуги на ДП.
Димитър Борисов

2017.10.03 | 22:08

1
За да станем правова държава, ще трябва затворите да се напълнят с политици и министри прегрешили пред закона. Затова трябва всички да са без имунитет. Това ако не се направи, за дълго време ще ни управляват престъпници.

Добави коментар

Водещи новини