Обезщетения от 37 000 лв. са изплатени на съкратени служители на ДФ "Земеделие" през 2016

  • 08 септември 2017 10:50

  • 2399
  • 0
Обезщетения от 37 000 лв. са изплатени на съкратени служители на ДФ "Земеделие" през 2016
© Novini.bg

Съдът е възстановил през 2016 г. на предишната им длъжност четирима служители на ДФ "Земеделие" и са изплатени обезщетения за 23 000 лв. Допълнително са изплатени 14 000 лв. обезщетение поради съкращаване на длъжността на други седем служители. Това каза министърът на земеделието Румен ПорожановРумен ПорожановРумен Порожанов е бивш министър на земеделието, храните и горите. Роден е на 17 август 1964 г. в в отговор на въпрос на народния представител Веселин Марешки за кадровата политика във фонда.

Министърът отбеляза, че числеността на ДФ "Земеделие" към настоящия момент е 1546 щатни бройки. Той посочи, че през 2015 г. е изменен и допълнен устройственият правилник на фонда, като е извършено реално намаляване на числеността с 9,3 процента или със 114 щатни бройки. Персоналът е бил 1660 щатни бройки. Правоотношенията със служителите, заемали съкратените длъжности, са прекратени в съответствие с разпоредбите на Закона за държавния служител и Кодекса на труда.

Не става дума за харесване или нехаресване, а за изпълнение на служебни задължения и отношение към работата, каза министърът и допълни, че през юли е имало мисия за акредитация на фонда от ЕК, която е завършила успешно без установяване на пропуски.
Веселин Марешки заяви, че няма да търсят отговорност от Порожанов за минали действия на негови предшественици. Той допълни, че ще следят внимателно кадровата политика на министъра и в първия случай, в който има незаконосъобразно уволняване на служител от фонда, който по-късно е възстановен от съда, ще поискат оставката на Порожанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини