Вижте откъде ще преминава трасето на АМ "Струма"

  • 08 септември 2017 09:14

  • 2809
  • 2
Вижте откъде ще преминава трасето на АМ "Струма"
©

Пет варианта за изграждането на автомагистрала "Струма" в участъка от Симитли до Кресна ще обсъждат жителите на двете общини в понеделник, стана ясно в сутрешния блок на БНТ.

Кметът на Кресна, съобщи в "Денят започва", че Общинският съвет е взел решение да подкрепи варианта, при който се предвижда магистралата да се раздели в две платна. В посока Кулата да се използва сега съществуващото трасе, а в посока София да бъде изградено ново, което да минава източно от дефилето.

"Трябва да има АМ "Струма". Това е голям мегапроект, който трябва да бъде изграден. Най-евтин вариант, най-малко засягащ природата и мисля, че и най-бързия. Няма да има време да се изнесат и двете платна източно от Кресна", заяви Николай Георгиев, кмет на Кресна.
В сутрешния блок на БНТ подкрепата си за този вариант изразиха и от Камарата на строителите, Асоциацията на пострадалите при катастрофи и "Зелен транспорт." Според някои еколози, обаче в този случай природата в района ще бъде унищожена. За това, според тях, трафикът трябва да бъде изнесен изцяло на Изток от дефилето или да бъде изграден тунел.

"Най-важно е това решение, което може да бъде реализирано. Което ще бъде, така избрано технически, че да бъде абсолютно технически състоятелно и възможно. То трябва да бъде екологично, отговорно към средата, през която трябва да премине. То трябва да бъде финансово обвързано“, каза Мирослав Мазнев - Камарата на строителите в България.

"Ние трябва да гледаме и различните критерии. Времето, с което разполагаме да я построим, защото знаете,че програмните периоди свършват. И ако до 2022-ра година ние не завършим изцяло магистралата- един метър дори да не завършим от нея. Това означава,че не сме си изпълнили проекта и трябва да възстановим средствата", добави Веселин Грозданов, "Зелен транспорт".

Последвайте канала на

Десислава Станева
2809 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.13 | 14:59

2
Е колко години ви трябват да умувате ялово? Досега да е направена и да е забравено - или нещо не се връзва с разпределянето?

2017.09.13 | 14:59

1
Бавят топката, да речеш, толко им е мозъка, или алчни са, ама може и двете. А руснаците за една година вече построиха път слънце над Керченския пролив и то строителство под вода. Абе мърши са наще, нема какво да говорим.

Добави коментар

Водещи новини