Удря ни тежък грип

  • 07 септември 2017 21:34

  • 30198
  • 5
Удря ни тежък грип
© gettyimages (архив)

Нов грип ще ни мори през есента, предупреждават епидемиолози, цитирани от ретро.бг.

Грипният щам, който ще върлува у нас през септември, се нарича „А Виктория“ и е регистриран за пръв път в Австралия, където вече покоси маса хора. Специалистите отбелязват, че вирусът е от опасните и бързоразпространяващите се грипни щамове, които за нула време събарят на легло даже здравия като бик човек. Докторите предупреждават, че появата му може да се превърне в епидемия, която да засегне предимно малките деца и възрастните хора, които са със слаби имунни системи.

Първите му симптоми са стандартни, но ако не се реагира веднага, усложненията могат да бъдат фатални. Освен познатите бронхити, пневмонии, вирусни и бактериални инфекции тази есен нелекуването на заразата ще прераства опасно в неврологични заболявания - тежки менингити, енцефалити, отоци на мозъка.

„На този етап пациентите с такива диагнози все още са малко, но огнищата на вируса тепърва ще се разрастват“, коментират медиците. „Много е важно да се пазите старателно след заболяването, защото имунитетът отслабва и рискът от повторна зараза е изключително голям“, съветват те. Според специалистите най-важна е пълноценната храна - не само по време и след болестта, а и през цялата есен, когато се подготвяме за изобилието от вируси през зимата.

Имунитетът се изгражда от белтъчините и затова е добре да се наблегне на месото, млякото, яйцата. Оказва се, че захарта и полуфабрикатите имат точно обратния ефект, затова се препоръчва за този период да се откажете от бонбони, бисквити, газирани напитки, чипс.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
30198 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПАК НИ СТРАХУВАТ!

2017.09.09 | 17:16

4
БКП насаждаше страх, лъжа и лицемерие.Mанталитетът им сега е цинизъм, тарикатлък, мързел и липса на морал. Представите за добро и зло са преобърнати, а невежеството е фрапиращо. Българите забравиха кои са и какви са, насажда им се русофилство и нихилизъм. Простащината преусп
Тъжната ИСТИНА!

2017.09.09 | 17:16

5
И до днес БКП е жива чрез сиамските и близнаци ГЕРбСП и креатурите им!.
Българин

2017.09.09 | 13:05

3
И за да върви далаверата ще се погрижат да разпространят възможно най-много бацили навсякъде... Но не забравяйте да използвате безсмислените им ваксини предварително... докато е време.
Българин

2017.09.09 | 13:05

2
Айдееееее започна се! Фармацевтичните компании почнаха да рекламират ужасния убиващ малки деца и старци грип. Рекламната кампания е открита... остана само наплашените хора да хукнат към аптеките. И за да върви далаверата ще се погрижат да разпространят възможно най-много б
ana

2017.09.08 | 21:11

1
tctctc ne se umoriha da ubivat horata za pari

Добави коментар

Водещи новини