Няма данни интернет комуникация да е накарала 11-годишно момче от Стрелча да сложи край на живота си

  • 07 септември 2017 16:43

  • 3500
  • 2
Няма данни интернет комуникация да е накарала 11-годишно момче от Стрелча да сложи край на живота си
© Pixabay

Служители на ГДБОП ще извършат специална видеотехническа експертиза на лаптопа и телефона на 11-годишното момче от Стрелча, което се самоуби преди дни. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Все още нямаме отговор на въпроса защо момчето е сложило край на живота си”, допълни Арнаудова на специална пресконференция в Пазарджик. Няма данни интернет комуникация от какъвто и да е тип да е накарала самоубилото се 11-годишно момче от Стрелча да сложи край на живота си. Това сочат към момента данните на разследващите полицаи и прокуратурата.

Назначена е видео-техническа експертиза на 2 видеа, които детето е оставило. В тях се съдържат обръщения към родителите му. "Отивам на едно по-хубаво място и ще ви чакам там. Обичам ви!" , били думите на момчето в обръщението му към родителите.

По думите й най-важна е комплексната психологическа експертиза. Днес в Стрелча бяха изпратени четирима психолози от Института на МВР, както и двама прокурори от Върховната касационна прокуратура. Специалисти ще работят и разговарят с родителите и лица от близкия приятелски кръг на момчето, за да установят причината за действията му.

Междувременно старши комисар Йордан Рогачев призова родителите да бъдат особено бдителни и да наблюдават поведението на децата си, за да ги предпазят от потенциални заплахи в интернет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3500 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.08 | 12:21

2
pri bai tosho nemash labavo i takiva nenormalni neshta

2017.09.07 | 19:00

1
Не иска да расте и живее в костовизъм, затова.

Добави коментар

Водещи новини