Правителството одобри състава на българската делегация за редовната сесия на Общото събрание на ООН

  • 07 септември 2017 14:21

  • 2290
  • 0
Правителството одобри състава на българската делегация за редовната сесия на Общото събрание на ООН
© Novini.bg

Министерският съвет одобри позициите на България и състава на правителствената делегация за участие в 72-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Форумът ще бъде открит на 19 септември в Ню Йорк. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Кабинетът предлага на президента на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да оглави делегацията, в чийто състав са включени вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, постоянният ни представител към ООН Георги Панайотов и началниците на кабинетите на президента и на министър-председателя Иво Христов и Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

През тази година основна тема на Общия дебат ще бъде „С фокус към хората: стремеж към мир и достоен живот за всички на устойчива планета“ с акцент върху укрепването и поддържането на мира, превенцията и медиацията, реализирането на целите на устойчивото развитие и справянето с климатичните промени, зачитането правата на човека и основните свободи, както и с въпросите, свързани с мигрантския и бежански поток.

Освен в него, президентът и членовете на българската делегация ще участват в редица многостранни форуми, организирани от ООН, държави-членки на ЕС и други партньорски държави. Участието на българската делегация през целия период на провеждане на сесията ще даде възможност да бъдат представени позициите и вижданията на България по широк спектър от въпроси, особено по приоритетни теми, свързани с международния мир и сигурност, правата на човека, противодействието и предотвратяването на тероризма и насилствения екстремизъм, борбата с трафика на хора, устойчивото развитие с хоризонт до 2030 г. и промените на климата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини