Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на Софийската математическа гимназия

  • 07 септември 2017 12:47

  • 2467
  • 0
Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на Софийската математическа гимназия
© Пресцентър МОН

Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски", съобщават от училището.

Зоя Савова е дългогодишен преподавател по математика в СМГ и тя ще ръководи временно гимназията, след като на 4 септември Комисия от Регионалното управление по образованието в София-град /РУО/ връчи заповед за уволнение на директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. Началникът на РУО-София Ваня Кастрева съобщи тогава на брифинг, че ще има временно изпълняващ длъжността директор на СМГ, а конкурс за избирането на нов директор ще бъде организиран по-късно.

Конфликтите в Софийската математическа гимназия започнаха преди месеци, след като директорът Антони Стоянов уволнни учителката по математика Петя Тодорова и не поднови договори на други учители. Според Стоянов Тодорова е уронила престижа на СМГ с участието си в комисията за математическото състезание "Европейско кенгуру". Преди дни от РУО-София поискаха оставката на Стоянов, учители, родители и ученици се обявиха в негова защита, а други учители пък заявиха, че "няма да влязат на 15 септември, ако Стоянов още е директор".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини