Дядо Николай: България окончателно се утвърди като гарант за сигурност и за стабилност

  • 06 септември 2017 12:04

  • 2307
  • 5
Дядо Николай: България окончателно се утвърди като гарант за сигурност и за стабилност
© Bulfoto (архив)

България окончателно се утвърди като гарант за сигурност и за стабилност, като страна на достоен, трудолюбив и свободен народ. Това каза пловдивският митрополит Николай в словото си по време на тържествения молебен в катедралния храм „Света Богородица“, предадеРадио „Фокус” - Пловдив.

„Паметна и свещена за всяко българско сърце е днешната дата и празникът, който ни събира под сводовете на храма в този септемврийски ден – Деня на съединението на разкъсаната някога българска държава и на тържеството на свободния и независим български дух”, добави митрополит Николай.

Според него възторг и заслужена гордост изпълват душите и сърцата на всеки един от нас при спомена за това родолюбиво, величаво и свято дело, каквото е Съединението, и при спомена за всички наши предшественици, които са намерили в себе си воля да се противопоставят на силните на деня, за да съберат в едни граници разпиляното ни отечество и да обединят изстрадала България. „Онези, които са искали да покажат и докажат на себе си и на света, че българският дух е жив и свободен и че не може да бъде угасено туй, що не гасне”, добави митрополит Николай. По думите му от онези събития ни делят повече от 132 години – период, през който страната и народа ни преминаха през всевъзможни изпитания, но въпреки това България се е утвърдила като гарант на сигурност и стабилност.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2307 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
синодала прикриващ се под партизанко име ДЯЛО НИК

2017.09.08 | 08:35

5
синодала прикриващ се под партизанското име ДЯДО НИКОЛАЙ пловдиски е долен мръсен педал, който търси по всякакъв повод демагогски изяви пред обществото, за да се прави на света вода неотпита. ние го знаеч че е срам за православната ни църква, ръката с която мастурбира роми
:)

2017.09.07 | 00:36

4
Колкото тоя е дядо , толкова сме и свободни !

2017.09.07 | 00:35

3
НЕ Е НЕГОВА РАБОТА ДА КАЗВА.ДА СИ ГЛЕДА ЦЪРКОВНИТЕ РАБОТИ.
Ввв

2017.09.06 | 15:50

2
Тъй ли?Гарант за сигурност и станилност,стига бе,за малко да се хвана
(нерегистриран)

2017.09.06 | 15:50

1
попа на герб. аполитичен човек, НО...вярващ в БОГ

Добави коментар

Водещи новини