Емилиян Гебрев не е записан в Търговския регистър като собственик на "Дунарит"

  • 06 септември 2017 11:10

  • 2641
  • 1
Емилиян Гебрев не е записан в Търговския регистър като собственик на "Дунарит"
©

Емилиян Гебрев не е записан в Търговския регистър като собственик на "Дунарит". Това каза пред медиите днес министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в по повод изявленията на Гебрев за собственичество на фирмата.

Има проблем със собствеността в "Дунарит", допълни министърът и посочи, че там вече е назначен прокурист. Според Караниколов собственикът на дружеството, което притежава "Дунарит" към момента, е фирмата "Кемира" на Цветан Василев, но дяловете и акциите й са запорирани.

Караниколов каза още, че Държавна консилидационна компания /ДКК/ е платила на синдиците на КТБ задълженията към банката на "Дунарит" от 47 млн. лв, а парите са влезли в масата на несъстоятелността. Няма законова процедура, по която тези пари да излязат от там за някой, различен от кредиторите, посочи министърът. Тези пари са платени на синдиците на КТБ и от тях ще бъдат удовлетворени кредиторите на банката.

Същевременно "Дунарит" е направило плащане към ДКК от 50 млн. лв. По-късно обаче е внесена искова молба, с която не се признава плащането. Министърът каза, че има неясноти по отношение на действията на търговското дружество "Дунарит". Едното противоречи на другото и в момента заради внесения иск съдът спря производството за вписване на залога на търговското предприятие, коментира Караниколов.

Вземането на ДКК не е направено изискуемо, защото то не е вписано. Имахме готовност то да се разсрочи, а не да се плаща веднага с оперативни средства от "Дунарит", както беше сторено, коментира министърът.

Никой няма интерес дружеството да спре работа, каза министърът на икономиката. Вакуум в този бизнес няма, ако дружеството спре, то веднага ще бъде заменено от някой чуждестранен негов конкурент, посочи той. По думите му държавата има намерение да запази интереса на работниците и на дружеството. Как това ще стане, ще е ясно от анализ, който трябва да е готов най-късно в петък, поясни министърът, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2641 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sgui

2017.09.08 | 14:23

1
АРТИСТ

Добави коментар

Водещи новини