Полицейски синдикат: МВР наруши принципите на социалния диалог

  • 05 септември 2017 14:41

  • 2637
  • 2
Полицейски синдикат: МВР наруши принципите на социалния диалог
© Novini.bg (архив)

МВР, в нарушение на принципите на социалния диалог, не е провело консултации или обсъждания със синдикални организации при последната поправка на Закона за МВР и проекта на заповедта, с която се регламентира допълнителното заплащане за извънредни дежурства. Това заявяват в отворено писмо от Синдикалната федерация на служилите в МВР.

С поправката на закона от вътрешното министерство предлага парите за извънреден труд на полицаите да се променят всяка година, тя обаче е вече внесена в парламента за обсъждане, уточняват от синдикалната организация.

Според тях, заради липсата на консултации със синдикатите, са нарушени разпоредбите по изготвянето на проектите залегнали в Закона за нормативните актове /ЗНА/ и в споразумението сключено между СФСМВР и министъра на вътрешните работи.

"Подобна последователност като при цитираните нарушения не може да бъде приета от СФСМВР за добър социален диалог, а неспазването на писани норми води до възможност за поредно сезиране на компетентния съд, което отново да доведе до негативен отзвук върху институцията МВР - призвана да съблюдава законността в Република България", се казва още в писмото на синдиката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2637 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пенсионер

2017.09.12 | 16:42

2
До кога тези синдикати ще извиват ръцете на МВР.Интересно защо още МВР Радев не си влезе в ролята на работодател и се вгледа какви категории са протестиращи Главно из средата на взимащи пенсия и заплата . Не ка погледнат докъде стигнаха от армията с тяхната ЛЕГИЯ рушиха пи
..

2017.09.12 | 16:41

1
синдикатите не работят за работниците

Добави коментар

Водещи новини