Ванга крие четирима внуци

  • 05 септември 2017 13:49

  • 25750
  • 1
Ванга крие четирима внуци
© Булфото

Приживе великата пророчица Вангелия Гущерова има четирима внуци, пише в. "България Днес". От осиновения син - Димитър Вълчев, тя се сдобива с две момчета - Петър и Кирил, а от дъщерята Венета - две момичета - едното кръщава на Ванга, а другото на баща си Димитър - Димитрина.

Приживе Ванга и съпругът й Димитър не са имали деца, затова осиновяват първо Венета на 2 годинки. Тя израства в семейството на гадателката, обгрижвана и гледана с много любов.

През годините сигурно тонове хартия са отпечатани с интервюта и разговори с различни близки на Ванга, но дъщерята и внучките на известната по цял свят пророчица винаги са стояли встрани и са отказвали публичност. Самите те са обвити в тайнственост и досега.

"Това е, защото сме научени и възпитани да сме скромни и да не претендираме с връзки или нещо друго", признава днес Димитрина.

И не само това. Децата израстват покрай Ванга и детството им минава в двора й. Много пъти петричката сензация ги е галила, държала в скута, учила ги е да са добри хора и им е давала първите уроци за живота. Димитрина дори била посветена в готвенето от Ванга.

Детските спомени на децата са от времето, когато са съвсем малки. Те ги споделяли с уредниците на църквата на Ванга в Рупите. "Помня, че Ванга не даваше на никого да я целува, да я докосва по лицето и главата, може би заради отворената й фонтанела, не знам. Единствено на мен позволяваше да я галя по бузите и да я целувам. Помня огромните опашки от хора пред къщата й, всички бяха с измъчени лица, болката им личеше отдалеч", припомня си по-късно Димитрина. Разказва, че само нея е допускала в стаята, където приемала и гледала на хората. "Никога не ме е гонила, аз седях на едно малко миндерче и слушах любопитна", разказва днес жената.

"Баба беше сляпа, но само външно, физически, а всъщност виждаше всичко. Помня, че когато караше мама да й подрежда нещо в къщата, все й нареждаше - "не там ма, керко, ей там, по-вдясно ти казах, и сега като размести саксиите, пак ги подреди, както си бяха", казвала Ванга на майката на Димитрина, спомня си внучката.

Приживе най-много молитви към Господ пророчицата отправяла да се родят деца на втория й син - Димитър. След сватбата си момчето дълги години не можело да се сдобие с рожба. Един ден на посещение при Ванга дошла Людмила Живкова. Още щом я видяла, тя я прегърнала и й рекла: "Съвсем скоро ще имаш внуци, спокойно". После двете започнали да си говорят. И наистина - месец-два след пророчеството на червената принцеса на бял свят се пръкнал първият внук на Ванга - Петър. След него се появил и Кирил. "Винаги съм казвала, че Людмила имаше дарба също да предсказва. И тя беше от друго измерение, не само аз", споделяла е Ванга за Живкова и с племенницата си Красимира Стоянова.

Не можеш да избягаш от съдбата си, това е кръстът, който всеки носи в живота си, научили внуците на Ванга от баба си.

"Вярвам, че Ванга ни гледа отгоре и помага пак на когото трябва. С тази истина живеят днес и момчетата внуци на Ванга.

Децата си спомняли, че пророчицата никога не е гледала на даровете, които получавала, като на блага. "Спомням си, че всяка седмица, като се натрупаха неща, нас от фамилията ни строяваше и казваше - "айде са вземи ти тая посуда, дрехи и храна и носи". Казваше ни конкретно с имена, на кои бедни или болни хора да носим даровете", разказвал е и синът на Ванга - Димитър. Понякога тя говорела с притчи и невинаги й се разбирало, но накрая всичко се изяснявало на фамилията.

Историите на децата с Вангелия Гущерова са много, но никой от тях не отрича, че тя много обичала вицовете и често разказвала и се смеела през сълзи. А когато я питали нещо сериозно, например защо се случват убийства и войни, Ванга отговаряла - тук е чистилището, дяволът владее земята, хората се самозабравиха в омразата си към ближния, затова се случват лоши неща. От баба си децата са научили и нейните завети, които още пазят като зеницата на окото си.

Заветите на Ванга

- Хората страдат и много от човешките същества са нещастни, защото не са надарени с умението да забравят лошото и да прощават.

- Няма нищо по-страшно от отчаянието. То е най-лошата болест. Няма цяр за него - то разяжда отвътре.

- Обичайте се, стремете се към добри мисли и дела, защото това е най-доброто лекарство за всички!

- Пусни му края, човече, и си живей, и си пей...

- В природата има хармония и ние сме част от нея. Няма "нежива" природа. Всичко "живее" и се подчинява на висша организация и разум.

- Ходете лятото боси, за да не прекъсвате връзката си със земята.

- Земята е жив организъм. Не я гневете! Изучавайте нейния език и нейните закони и ги спазвайте, за да живеете по-дълго и по-добре.

- Пускайте през лятото децата да играят навсякъде - нека да се цапат, да тичат... Така изграждат имунитет и ще са защитени от болестите през зиматa.

- Жената е огледало на мъжа, домът е огледало на жената, децата са огледало на мъжа и жената.

- Когато раждате деца, трябва да знаете, че вие вече не принадлежите на себе си, а на тези деца. Дарявате живот, за който сте отговорни.

- Движете се повече и работете. Мързелът е болест, която уврежда не само нравствено, но и физически.

- Затова казвам на всички хора, че съзнанието ни трябва да се променя към добротата. И това не е само пожелание. Земята навлиза в нов отрязък от време, което можем да охарактеризираме като време на добродетелите. Това ново състояние на планетата не зависи от нас, то идва независимо дали го желаем или не. Новото време изисква ново мислене, друго съзнание, качествено нови хора, за да не се нарушава хармонията във вселената.

- Трябва да бъдем добри и да се обичаме, защото бъдещето принадлежи на добрите хора и те ще живеят в един прекрасен свят, който сега ни е трудно да си представим.

Последвайте канала на

Novini.bg
25750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
андрей

2018.05.25 | 22:10

1
Духът на ВАНГА Е ЖИВ

Добави коментар

Водещи новини