Харесайте facebook страницата ни

Илон Мъск: Изкуственият интелект може да доведе до Трета световна война

© Getty Images

Шефът на SpaceX Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е ... към профила предупреди, че надпреварата в изкуствения интелект може да въвлече света в Трета световна война, съобщи CNBC.

Думите му идват като отговор на твърдението на руския президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, ... към профила , че този, който постигне пробив в разработването на изкуствен интелект, ще доминира над света.

„Надпреварата за превъзходство в изкуствения интелект на национално ниво най-вероятно ще доведе до Трета световна война, според мен“, заяви Илон Мъск. Изобретателят смята, че с развитието на изкуствения интелект войната може да подпалят не лидерите на страните, а самите машини, "които може да решат, че първият удар най-вероятно ще доведе до победа".

Според него създаването на автономни оръжие е най-голямата заплаха за нашата планета. Илон Мъск е по-притеснен за тях, отколкото за ядрените опити на Северна Корея. Причината е, че изстрелване на ядрено оръжие от страна на Пхенян ще е „самоубийство“. В другият случай целият свят ще бъде въвлечен във война.

Илон Мъск и преди се е изказвал против автономните оръжия и военния изкуствен интелект. През 2015 година той, заедно с 1000 експерти и водещи изследователи в областта на роботиката и изкуствения интелект, призоваха да бъде наложена забрана в разработването на този вид оръжия. Путин по време на открит урок та 1 септември заяви, че изкуственият интелект е бъдещето на цялото човечество, а страната, която постигне лидерство в създаването му ще бъде "властелин на света".
 

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
(гост)
11.09.2017 | 23:32

Абсолютно! Като анализира обективно действията на хората, ще реши, че са вредни за Земята, и аре чао!

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар