Харесайте facebook страницата ни

Илон Мъск: Надпреварата за превъзходство в изкуствения интелект ще доведе до Трета световна война

© Pixabay

Шефът на SpaceX Илон Мъск предупреди, че надпреварата в изкуствения интелект може да въвлече света в Трета световна война, съобщи CNBC.

Думите му идват в отговор на твърдението на руския президент Владимир Путин, че този, който постигне пробив в разработването на изкуствен интелект, ще доминира над света. „Надпреварата за превъзходство в изкуствения интелект на национално ниво най-вероятно ще доведе до Трета световна война, според мен“, заяви Мъск.

Изобретателят смята, че с развитието на изкуствения интелект войната може да подпалят не лидерите на страните, а самите машини, "които може да решат, че първият удар най-вероятно ще доведе до победа". Според него създаването на автономни оръжие е най-голямата заплаха за нашата планета. Илон Мъск е по-притеснен за тях, отколкото за ядрените опити на Северна Корея. Причината е, че изстрелване на ядрено оръжие от страна на Пхенян ще е „самоубийство“. В другият случай целият свят ще бъде въвлечен във война.

Коментари
Коментари (2)
Коментирай
редник (гост)
31.12.2017 | 17:42

Преговорите между Русия и Китай са приключили ! Постигнати са договорености ! След войната , американските територии остават във владение на Китай ! Към Европа са проявили интерес Индия и Иран! Русия е заявила че страната им не изпитва необходимост от разширяване , но ще раз

Рейтинг:
 
1
русофил - парцал (гост)
31.12.2017 | 17:43

нас руслямистите не ни интересува човешкия прогрес и постиженията в науката. ние вярваме на тъпата Pycка доктрина за окопна война. и харесваме новия шперплатов танк Apмата

Рейтинг:
 
8
 
Добави Коментар