Полша ще поиска екстрадиране на четиримата, изнасилили туристка на италиански плаж

  • 04 септември 2017 21:09

  • 7785
  • 1
Полша ще поиска екстрадиране на четиримата, изнасилили туристка на италиански плаж
© Getty Images/Guliver (архив)

Полша ще поиска от Италия да екстрадира четирима души, заподозрени за груповото изнасилване на полска туристка на италиански плаж, заяви полският заместник министър на правосъдието Патрик Яки, цитиран от Асошиейтед прес.

Заместник-министърът заяви, че страната планира да започне преговори с Рим за екстрадирането на четиримата заподозрени. Те са обвинени още в нанасяне на побой на партньора на пострадалата. Престъпленията бяха извършени в италианския курорт Римини.

Освен това четиримата са заподозрени, че при друг инцидент същата нощ са изнасилили перуанка, припомня АП. Засега не е ясно дали Италия ще приеме екстрадицията. Италиански прокурори съобщиха, че заподозрените отричат вината си и обвиняват останалите участници в групата.

"Не искам да правя прибързани заключения", заяви Яки пред Радио 3. Ако бъдат признати за виновни, четиримата "може да получат много високи наказания като пример, защото наказанието трябва да има предпазна функция и да накара други да мислят седем пъти, преди да извършат подобно престъпление", добави заместник-министърът.

Заподозрените са 20-годишен бежанец от Конго, двама братя от Мароко на 15 и на 17 години, родени в Италия, и 16-годишен нигериец, за когото също се смята, че е бил роден в Италия. Според полски медии у конгоанеца е бил открит часовник, принадлежал на партньора на изнасилената полякина, пише БТА.

Кристина Уголини, директор на центъра за помощ на мигранти в град Пезаро, където е разпределен заподозреният от Конго, заяви пред телевизия "Sky TG 24", че той е получил право на хуманитарна защита през септември миналата година и е останал в центъра до април тази година. Поведението му не давало признаци за тревога. "Беше общителен, с добри обноски, мил", заяви Уголини.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7785 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.06 | 11:04

1
Саудитите пак ще им платят да дойдат.

Добави коментар

Водещи новини