Прокуратурата разследва инцидента със загиналото на стадион дете в Градежница

  • 04 септември 2017 17:09

  • 2473
  • 0
Прокуратурата разследва инцидента със загиналото на стадион дете в Градежница
© Булфото

Окръжна прокуратура-Ловеч е образувала досъдебно производство във връзка с инцидент на стадион в тетевенското село Градежница, при който 12-годишно момче е пострадало при преместване на подвижна метална футболна врата, а по-късно е починало. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Предстои да се изяснят причините за случилото се и да се установи стопанина на спортното съоръжение. Извършват се също огледи и разпити на свидетели.

Във връзка с инцидента се е самосезирала Районна прокуратура - Тетевен. Възложена е проверка на кмета на община Тетевен и на община Ябланица относно задълженията на общинските администрации, свързани с безопасността на площадките за игра.

Предстои също да се изготви списък на площадките за игра и стопанисващите ги лица, както и да се установи спазен ли е редът за устройството и безопасността на обществено достъпните площадки за игра, разположени на открито и на закрито.

Предстои да се изготви и справка за всички действия, извършени от общините и да бъдат огледани и проверени всички съществуващи площадки, като се укрепят или отстранят всички потенциално опасни съоръжения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2473 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини