Фандъкова обиколи ремонтиращите се булеварди в София

  • 04 септември 2017 12:44

  • 1281
  • 0
Фандъкова обиколи ремонтиращите се булеварди в София
© Фейсбук

Имам всички гаранции, че по реконструкцията на бул. "Ал. Дондуков" се работи в срок и за 15 септември ще бъде пуснато движението от ул. "Сердика" до ул. "Г. С. Раковски", както и от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски", заяви кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, която провери днес ремонтите на обекта.

Тя добави, че след 15 септември ще бъде затворен участъкът от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Васил Левски", което е по график. Ремонтът на тротоарите ще продължи и след първия учебен ден, но важно е да пуснем част от движението, включително и на велосипедисти, отбеляза Фандъкова.

По думите й това е един от най-трудните обекти - на места е извършена подмяна на ВиК мрежата, включително и на топлопровод, подмяна на трамвайния релсов път, ремонтират се частично тролейбусните мрежи, стълбовете, осветлението.

Заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев посочи, че велоалеята по бул. "Дондуков" ще бъде изградена също от павета - с гранитна повърхност, като се доближават максимално до паветата на пътното платно, които обаче са с неравна повърхност и по тях карането на велосипед не би било комфортно. Затова е приета идеята да се произведат тези нови павета, които са с гладка повърхност и без големи фуги между тях. Велоалеята е от южната страна на булеварда, двупосочна, с ширина 2,50 м. Идеята е да бъде продължена към посока Ларгото, където да се свърже с алеята от бул. "Тодор Александров" и с предвидената по устройствен план велоалея, която идва от Лъвов мост по бул. "Мария Луиза". В другата посока ще бъде продължена най-вероятно по бул. "Дондуков", моста "Чавдар", така че да се свърже с кварталите "Хаджи Димитър" и "Сухата река".

Относно протест на граждани срещу шума от движението на трамваи по бул. "Скобелев" преди НДК, Крусев посочи, че се работи много сериозно казусът да бъде решен по най-бързия начин. Избрани са два основни варианта, като предстои до края на месеца да бъдат обсъдени на експертен съвет, след което да се обяви обществената процедура, да се избере изпълнител и около 1 юли догодина да започне същинското строителство на новото трамвайно трасе, което ще бъде според всички изисквания и ще намали неудобството на хората, добави той.

По отношение на останалите ремонти в София, кметът Фандъкова посочи, че до края на тази седмица предстои да бъде готов и бул. "Овча купел", до 15 септември и бул. "Шипченски проход". Предвижда се по бул. "Прага" също да има велоалея.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1281 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини