Убиецът от Пещера избягал със сива Мазда, още го търсят

  • 04 септември 2017 07:11

  • 22522
  • 3
Убиецът от Пещера избягал със сива Мазда, още го търсят
© МВР

43-годишният Георги Генов, който уби жена си Катя с нож, на кръстовище в Пещера, вечерта на 1 септември, е избягал със семейната сребриста "Мазда 6" с номер РА3115КА. Той все още не е открит от вечерта на убийството и всички 5 полицейски управления в областта са вдигнати "на крак", за да го издирват, пише "Монитор".

На всички входно-изходни артерии в областния град и общинските центрове има разположени полицейски автопатрули, които следят за въпросния автомобил, с който е изчезнал Генов. Мъжът е успял да се измъкне от преследвачите си благодарение на това, че те са научили почти 20 минути по-късно след фаталния инцидент. Въпреки, че е имало очевидци на убийството, никой от тях не се е намесил да спре афектирания мъж, докато е блъскал с юмруци по главата и в ребрата младата жена и я намушкал с нож няколко пъти в областта на сърцето и под лявата подмишница.

Георги бил много ядосан, че Катя напуснала семейното жилище в Пазарджик преди няколко месеца и бил твърдо решен да я върне обратно. Затова и отишъл в петък вечерта в Пещера, където тя живеела у нейни близки. Той я пресрещнал на кръстовището в началото на града и след като й казал да се връща в Пазарджик, а тя отказала, Георги я нападнал с юмруци.

Тя викала и се опитвала да се отбранява, но никой от станалите неволни свидетели не се отзовал да помогне на битата и да я отърве от насилника. Едва след като жената паднала безпомощно на земята, обляна в локви кръв, някой повикал „Спешна помощ“, но Катя издъхнала в линейката на път за болницата.

Близките на Катя Генова споделиха, че агресивният мъж и  друг път насилвал жена си, затова тя решила повече да не търпи побоищата и да се премести в друг град, за да не я преследва необузданият и сприхав съпруг. Катя беше много тиха и скромна, "на мравката път сторваше", но мъжът й е много ревнив и без основание налиташе да я бие. "Болен мозък", разказаха близки до семейството.

От полицията призовават хората, които имат информация за жестокото убийство, да се свържат с тях на тел. 112 и да съдействат на властите за разкриване на убиеца.

Последвайте канала на

Весела Найденова
22522 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ученика

2017.09.04 | 17:13

3
Да се чувстваме ли свободни гражданите да се намесваме при всяко едно престъпление, на което сме свидетели...включително и разграбването на държавата и геноцида над българския гражданин?
Никой не се е намесил???!

2017.09.04 | 17:13

2
Ами да си отговорим на въпроса "ЗАЩО" никой не се е намесил? Това не е Америка дами и господа - там спасяваш човек и ставаш герой! Тук се намесваш и си създаваш проблем и то голям!!!

2017.09.04 | 16:50

1
И малкия си пръст няма да мръдна за двукрако създание.Защо?Проблеми ли да си създавам,съвсем излишни,за нищо.Който се чувства герой-ето му сцената.

Добави коментар

Водещи новини