Двама души пострадаха при бурята във Враца (обновена)

  • 03 септември 2017 15:37

  • 16412
  • 4
Двама души пострадаха при бурята във Враца (обновена)
© Булфото

Шест общини от Врачанска област са без ток заради силната буря. Това са Враца, Мездра, Бяла Слатина, Роман, Борован и Криводол.

Само за няколко минути скоростта на вятъра рязко се покачи до ураганни стойности. Във Враца има десетки паднали дървета и клони, изкъртени са пътни знаци. Силният вятър е обърнал метален щанд. Пострадала е една жена, която е настанена в болница със счупен таз. Мъж, който е бил във Врачанския Балкан е припаднал, след като близо до него е паднала мълния. Той също е приет в болница.

Силен дъжд с бурен вятър от 76 км. в час събори клони по улиците, а също и саксии от по-висите етажи на кооперациите в Кюстендил. Бурята продължи около 15 минути. На моменти западният вятър стигна скорост от 21 метра в секунда, казаха от метеорологичната станция. Екипи на Служба "Пожарна безопасност и защита на населението" отстраниха паднал клон на централния булевард "Цар Освободител" при спортният комплекс "Осогово". Там полицаи регулираха движението, докато трасето беше почистено. Имаше паднали клони и по булевард "Георги Раковски", покрай река Банщица. Бурята не е нанесла сериозни щети, каза началникът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Светлин Георгиев, цитиран от БНР.

25 сигнала са постъпили в Столичната община за проблеми, причинени от краткотрайната буря, която се разрази над София. Това съобщи Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция". Сигналите са предимно за повалени дървета и клони. Отстранено е и паднало дърво, което временно затрудни движението на трамвай №10, каза още Димитров.

"В момента се прави организация с фирмите, които отговарят за почистването, за дъждоприемните шахти, тъй като много листна маса е паднала върху шахтите. Имаме два екипа, които са на Южната дъга. В момента се обработват два сигнала в Драгалевци. Имаме паднало строително платно от ограда на строителен обект. Нямаме данни за нанесени материални щети. За момента обстановката е спокойна.

Жълт код за обилни валежи, придружени от гръмотевици, е обявен за 5 области в Северозападна и централна Северна България.

Последвайте канала на

Весела Найденова
16412 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.09.03 | 22:15

4
Нали в Банкя има, другите не са важни.

2017.09.03 | 22:15

3
И господ ни наказва за седерастката демокрация.
Посран Бойко!

2017.09.03 | 21:32

1
А ако беше тайфун, както в САЩ? Където капитализма загнива, а в КНДР СОЦИАЛИЗМА процъфтява! И в САЩ денонощно продават банани и портокали, а в КНДР само на Нова Година, както у нас през Соца на Тато!

2017.09.03 | 21:32

2
Помним,помним! И дънки само в Кореком срещу долари! А кой ги имаше?

Добави коментар

Водещи новини