Подземни атракции, които ще накарат сърцето ви да подскочи

  • 03 септември 2017 11:26

  • 7694
  • 1
Подземни атракции, които ще накарат сърцето ви да подскочи
© Pixabay

Тунели, пещери, бункери, мини и гробници. Оказва се, че има цял свят точно под краката ни.

Можем да изкачваме най-високите планини, да пътуваме със самолет по целия свят и да се потопим в най-дълбоките части на океана, но често забравяме за забележителностите точно под краката ни, скрити под калдъръмени улички и под безплодни пейзажи, пише Profit.bg.

Някои от тях са сорт спираща дъха красота, докато други могат да ни накарат да настръхнем. От тунели, издълбани по време на война, до естествена пещера, изпълнена с галактика от звезди, вижте най-привлекателните места под земята.

Военната стая на Чърчил, Великобритания

Скрити под улиците на Лондон се намират военни помещения, където бившият британски премиер Уинстън Чърчил, неговият кабинет и военен персонал са чертали курса на Втората световна война. Сега мястото е част от имперски военни музеи, а някои стаи са останали точно както са били в деня, когато светлините са изключени през 1945 г. Музеят включва спалните помещения, въртящия се стол на Чърчил и исторически карти и документи.

Poço Encantado

Разположена в националния парк Chapada Diamantina в Бразилия, Poço Encantado е лесно достъпна пещера с подземно езеро до джунглата. В определени часове от деня, между април и септември, слънчевата светлина се промъква и  през хребет и се отразява в кристално чистата вода в пещерата, превръщайки я в дълбоко, мистериозно синьо. Под повърхността древните стволове и скалните образувания изглеждат много близки, въпреки дълбочината на водата от 200 фута.

Магмена стая на вулкана Thrihnukagigur,  Исландия

От средата на май до средата на октомври имате шанса да пътувате до центъра на Земята в Исландия. След 40-50 минути екскурзия в лавата на Thrihnukagigur, моментът на истината идва, когато отвореният кабелен асансьор слезе на 120 метра в устието на вулкан, който изригва преди 4000 години. Пътуването надолу или нагоре отнема около шест минути.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
7694 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ИДИЛ е сътворена в подземията на Кремъл!

2017.10.19 | 20:11

1
Командири са генералите на Садам, завършили Генерал-щабна в Русия, Ядрото и са бойците от личната му гвардия! Малка част са наемници от Русия и бившите и ССР-мюсюлмански сателити.Нищожна част са лумпени от Запад! Целта е , тероризирайки мюсюлманите да генерират бежанци в Ев

Добави коментар

Водещи новини