С флашмоб МГЕРБ подкрепи българското председателство на Съвета на ЕС (снимки)

  • 03 септември 2017 11:04

  • 5589
  • 10
С флашмоб МГЕРБ подкрепи българското председателство на Съвета на ЕС (снимки)
© ГЕРБ

С атрактивен флашмоб в центъра на Варна младежката организация на ГЕРБ изрази подкрепата си за българското председателство на Съвета на ЕС.

Над 250 младежи – участници в десетото юбилейно издание на Летния университет на МГЕРБ, се включиха в инициативата, която се проведе на площад "Независимост".

Облечени със сини тениски и с шапки в цветовете на българския национален флаг, младежите изписаха с телата си EU и БГ.

"С тази инициатива младежката организация на ГЕРБ, която обединява в себе си част от граждански най-активните и будни млади хора в държавата, застава зад главния приоритет на България – председателството на Съвета на ЕС", коментира лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев. По думите му младите хора ще имат много силна роля в председателството, тъй като много от тях ще участват в същинския процес по неговата организация като доброволци в рамките на съпътстващите събития.

"С идеите, които генерират, те могат да бъдат истинската принадена стойност, която да направи председателството ни пълноценно и успешно", допълни Георг Георгиев, който бе най-младият народен представител в 43-то НС, а в момента е най-младият зам.-министър в МВнР. Той отчете, че организацията на МГЕРБ, която чества 10 години от създаването на своята лятна академия, стимулира младите хора да доказват компетентността и възможностите си в контекста на държавната политика и да дават своя принос по важните за България теми и каузи.

"Инициативата на МГЕРБ, посветена на българското председателство на ЕС, е показателна, че младите хора могат да се интересуват и да бъдат увлечени от политиката - особено в такъв съдбоносен за България момент, особено във Варна, която през последните месеци присъства изключително активно на политическата карта на ЕС. Сигурен съм, че и в следващите месеци Варна ще продължи да бъде домакин на сериозни международни делегации. Сигурен съм, че едва ли има по-добро място от Европейската младежка столица, за да се чуе силният глас на младите хора”, подчерта на свой ред евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков – най-младият член на Европейския парламент.

"Събитието на площада събра толкова много младежи, дошли по собствено убеждение и с интерес от това, което ще направи България в рамките на председателството на ЕС. Опровергаваме схващането, че младите хора са апатични, че не се интересуват от случващото се в страната и от средата, в която живеят. Нещо повече – доказваме, че сред тях има образовани, кадърни, можещи личности, които са ангажирани с развитието на своя град и на държавата", заключи Андрей Новаков, който също взе участие в инициативата.

Последвайте канала на

Novini.bg
5589 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2017.09.12 | 12:07

10
хидрострой и тим управляват община Варна - кмета е заспала гана - пари се хвърлят на вятъра, а улиците ни разбити - НИКАКЪВ КОНТРОЛ
hayabusa

2017.09.12 | 12:07

9
а знам ли!не знам,ама от младежите останаха тия чедата на герберите...останалите тръгнаха към терминал 2 :Д
леля

2017.09.12 | 12:06

7
ПОДМАЗВАЧЕСТВО,ГЪЗОЛИЗАНЕ,ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ
hayabusa

2017.09.12 | 12:06

8
евалата лельо ,за тези качества медицината не разполага с лек,понеже не се искало много :Д

2017.09.12 | 12:06

6
хубаво е, успех!
Всичко с купува

2017.09.05 | 09:20

5
Да кажат по колко пари им дадоха
Какъв ЕС, какъв Макрон!

2017.09.03 | 23:52

2
В Поморие собственик на “Болгарстройгруп” е Александър Бородай. Всъщност строителният бос е “премиерът” на терористите от “Донбаската народна република".Уж ПЕРСОНА НОН ГРАТА в ЕС. Нарушава и Конституцията ни-"расиста" продава апартаментите само на руснаци от анкл
hayabusa

2017.09.03 | 23:52

4
четох такава новина през 2014 година,така ли е :)
hayabusa

2017.09.03 | 23:52

3
на мен ли пък ми се струва че си е не флаш мод,а фалш мод и тези млади гербери са толкова малко и толкова грамотни че фалшват некви нескопосани съкращения като Ееееее-Уууууу :Д

2017.09.03 | 23:51

1
съвсем закономерно е след всичко това да се спретне и едно гей парадче

Добави коментар

Водещи новини