Корнелия Нинова: Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше

  • 02 септември 2017 12:58

  • 14135
  • 29
Корнелия Нинова: Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше
©

Има в историята едно събитие по конкретен повод, но исторически се е насложил един израз, който е ключов за такива моменти. Той е латински и е „Зарът е хвърлен и няма връщане назад“. В такъв момент се намираме другарки и другари. Или започваме истинска борба с корупцията и го разбираме това или за пореден път има имитация. Това каза лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за по време на заседанието на Националния съвет на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Управляващите предлагат поредната имитация на борба с корупцията за отчет пред предстоящия мониторингов доклад. Защо имитация? Тяхното предложение е орган, който събира информация, констатира административни нарушения и издава предписания“, заяви Нинова. По думите ѝ предлаганият от ГЕРБ антикорупционен законопроект не предвижда единният орган да се бори с корупционни престъпления, нито да има разследване. Нинова посочи, че през всички години на прехода е имало имитации за борба с корупцията, но резултат – никакъв.

По думите ѝ днешното заседание на Националния съвет на БСП е ключово и попита членовете на партията дали тръгват единни като юмрук в битката с паралелната държава. „Опитват се в последните дни по различни начини да ни внушават, че трябва да направим общ законопроект, да вземем от двата най-доброто, да се обединим и в името на България да спрат политическите дразги и веднъж завинаги да решим проблема с корупцията. Ще го направим при три условия. Първото е този орган да се занимава с разследване, а не с констатации, т.е. истинско събиране на доказателства. Този орган да се занимава с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с констатиране. Този орган да има председател, назначен от президента на Републиката. Ние не правим закон за едно правителство и за един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство. Днес правителството е на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, утре ще е наше“, каза Нинова. Според нея трябва да има власт-власт възпира.

Освен паралелна държава, живеем и в два паралелни свята – на управляващите и на реалния живот. „Говорили сме си за паралелната държава, която краде по независими експертизи 10 млрд. лв. годишно от джоба на всеки българин. Само да припомня, че преизчислението на всички пенсии годишно струваше около 1 млрд. лв. Помощта за децата с увреждания струва 70 млн. лв. Виждате какво говорим на фона на 10 млрд.“, заяви Нинова. „Освен, че живеем в паралелна държава, като че ли живеем в два паралелни свята - на управляващите и на реалния живот. Бих искала да ви цитирам няколко неща само от вчерашния ден, за да видите двете реалности. Управляващите сутринта в Парламента: „Добрите новини бележат началото на новия политически сезон. Няма да отстъпим, както и досега от политиките за ликвидиране на неграмотността. Укрепването на обществения ред и сигурността продължават да бъдат сред законодателните ни приоритети. Няма да си затваряме очите пред криминогенната обстановка в страната“, цитира откъс от декларацията на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. Тя посочи, че на фона на картината, която е очертал Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в парламента, вечерта по новините са съобщили за инцидент в Пазарджишко с 6-годишно дете, застреляло собственик на заведение; за баща, който се е дрогирал пред детето си в заведение; за агресия в метрото на София; за издирване на двама маскирани и други. „Обществото очаква алтернатива на това управление. И нека този политически сезон да бъде сезонът на алтернативата за „БСП за България“. Да започнем с антикорупционното законодателство, защото разбирам, че не можем да направим нищо друго, ако не спрем политико-бизнес-олигархичната мафия, която краде тези 10 млрд. лв., за да ги разпределим към онези социални слоеве, които имат нужда от тези пари. Антикорупционният закон е част от тази битка с паралелната държава“, допълни лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Novini.bg
14135 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
Kurva

2018.01.16 | 23:58

29
Мечтай си че ще управляваш

2018.01.16 | 23:58

28
Рубладжийски сволочи продажни , власт им се е приискало .

2018.01.16 | 23:58

27
ГЕРБ ПРИКРИВА ИСТИНСКИЯ ВИНОВНИК ЗА УБИИСТВОТО В ПАЗАРДЖИК.ЗА ТАКИВА НЯМА МЯСТО ВЪВ ВЛАСТА.
men

2018.01.16 | 23:58

26
Гладна кокошка просо сънува.

2017.09.04 | 07:37

12
това е модераторската курва,която си е качила 25 плюса.и този сайт е нагласен,като всичко на гейберасите.
наблюдател

2017.09.03 | 00:59

2
Вече и на българските поговорки слагат минуси.
Петър Петров

2018.01.16 | 23:57

25
Комунистите не разбраха ли, че тяхната партия е умряла и никога няма да се върне на власт. Това беше , свърши се !!!

2017.09.04 | 06:44

10
това е модераторската курва,която си е качила 30 плюса.и този сайт е нагласен,като всичко на гейберасите.

2018.01.16 | 23:57

24
Не харесвам ГЕРБ, но мразя БСП-БКП.

2018.01.16 | 23:57

23
червени боклуци!

2018.01.16 | 23:57

22
Почти съм сигурен, че утре пак ще е на Бойко. Колкото и да се проваля не може да надмине БСП по крадене и нищо не правене.
Иван

2018.01.16 | 23:57

21
Освен паралелна държава, живеем и в два паралелни свята – на управляващите и на реалния живот. Управляващите знаем кои са - нима реалния живот сте вие Нинова ? Тази Нинова която след работа със служения автомобил и шофьор пазарува в супермаркета? Не знаете ли как е в реални
от село

2018.01.16 | 23:57

20
Тази като е захапала паралел та паралел ,но трябва да знае ,че има и кълбо и когато я зачешат нея за парите от приватизацията ще се търкулне чак на дунавският бряг от където е дошла.

Добави коментар

Водещи новини