Харесайте facebook страницата ни

Корнелия Нинова: Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше

Има в историята едно събитие по конкретен повод, но исторически се е насложил един израз, който е ключов за такива моменти. Той е латински и е „Зарът е хвърлен и няма връщане назад“. В такъв момент се намираме другарки и другари. Или започваме истинска борба с корупцията и го разбираме това или за пореден път има имитация. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на ... към профила по време на заседанието на Националния съвет на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Управляващите предлагат поредната имитация на борба с корупцията за отчет пред предстоящия мониторингов доклад. Защо имитация? Тяхното предложение е орган, който събира информация, констатира административни нарушения и издава предписания“, заяви Нинова. По думите ѝ предлаганият от ГЕРБ антикорупционен законопроект не предвижда единният орган да се бори с корупционни престъпления, нито да има разследване. Нинова посочи, че през всички години на прехода е имало имитации за борба с корупцията, но резултат – никакъв.

По думите ѝ днешното заседание на Националния съвет на БСП е ключово и попита членовете на партията дали тръгват единни като юмрук в битката с паралелната държава. „Опитват се в последните дни по различни начини да ни внушават, че трябва да направим общ законопроект, да вземем от двата най-доброто, да се обединим и в името на България да спрат политическите дразги и веднъж завинаги да решим проблема с корупцията. Ще го направим при три условия. Първото е този орган да се занимава с разследване, а не с констатации, т.е. истинско събиране на доказателства. Този орган да се занимава с корупционни престъпления по високите етажи на властта, а не с констатиране. Този орган да има председател, назначен от президента на Републиката. Ние не правим закон за едно правителство и за един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство. Днес правителството е на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република ... към профила , утре ще е наше“, каза Нинова. Според нея трябва да има власт-власт възпира.

Освен паралелна държава, живеем и в два паралелни свята – на управляващите и на реалния живот. „Говорили сме си за паралелната държава, която краде по независими експертизи 10 млрд. лв. годишно от джоба на всеки българин. Само да припомня, че преизчислението на всички пенсии годишно струваше около 1 млрд. лв. Помощта за децата с увреждания струва 70 млн. лв. Виждате какво говорим на фона на 10 млрд.“, заяви Нинова. „Освен, че живеем в паралелна държава, като че ли живеем в два паралелни свята - на управляващите и на реалния живот. Бих искала да ви цитирам няколко неща само от вчерашния ден, за да видите двете реалности. Управляващите сутринта в Парламента: „Добрите новини бележат началото на новия политически сезон. Няма да отстъпим, както и досега от политиките за ликвидиране на неграмотността. Укрепването на обществения ред и сигурността продължават да бъдат сред законодателните ни приоритети. Няма да си затваряме очите пред криминогенната обстановка в страната“, цитира откъс от декларацията на Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 ... към профила лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя посочи, че на фона на картината, която е очертал Цветан Цветанов в парламента, вечерта по новините са съобщили за инцидент в Пазарджишко с 6-годишно дете, застреляло собственик на заведение; за баща, който се е дрогирал пред детето си в заведение; за агресия в метрото на София; за издирване на двама маскирани и други. „Обществото очаква алтернатива на това управление. И нека този политически сезон да бъде сезонът на алтернативата за „БСП за България“. Да започнем с антикорупционното законодателство, защото разбирам, че не можем да направим нищо друго, ако не спрем политико-бизнес-олигархичната мафия, която краде тези 10 млрд. лв., за да ги разпределим към онези социални слоеве, които имат нужда от тези пари. Антикорупционният закон е част от тази битка с паралелната държава“, допълни лидерът на БСП.

Коментари
Коментари (29)
Коментирай
(гост)
06.09.2017 | 18:50

Вие на Позитано сте седесарски лайна, Нинова, модерна лява партия с воня на седесарска пикоч.

Рейтинг:
 
1
(гост)
06.09.2017 | 18:51

И на теб не може да се разчита, Нинова. Да разправяте с Радев: "НАТО и ЕС са без алтернатива". Не ви е срам.

Рейтинг:
 
1
(гост)
09.09.2017 | 08:16

"Га цъфнат налъмите"....

Рейтинг:
 
2
(гост)
09.09.2017 | 08:16

Всички сте един дол дренки, дали правешки или банкянски е все едно!

Рейтинг:
 
0
(гост)
04.09.2017 | 07:36

Ееееех мечтииии.

Рейтинг:
 
1
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ........СМАЖИ ГРОБАРСКА (гост)
16.01.2018 | 23:57

НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ........СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА И СКАПАНИ ГАДОВЕ/////НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ........СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА И СКАПАНИ ГАДОВЕ/////НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ........СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БГ ОТ УПАД

Рейтинг:
 
11
(гост)
09.09.2017 | 08:16

Молодец! 9 сентября скоро придет! Да здраствует коммунистическую революцию!

Рейтинг:
 
7
Гост (гост)
06.09.2017 | 18:52

Аха надявай се

Рейтинг:
 
4
от село (гост)
16.01.2018 | 23:57

Тази като е захапала паралел та паралел ,но трябва да знае ,че има и кълбо и когато я зачешат нея за парите от приватизацията ще се търкулне чак на дунавският бряг от където е дошла.

Рейтинг:
 
6
Иван (гост)
16.01.2018 | 23:57

Освен паралелна държава, живеем и в два паралелни свята – на управляващите и на реалния живот. Управляващите знаем кои са - нима реалния живот сте вие Нинова ? Тази Нинова която след работа със служения автомобил и шофьор пазарува в супермаркета? Не знаете ли как е в реални

Рейтинг:
 
5
(гост)
16.01.2018 | 23:57

Почти съм сигурен, че утре пак ще е на Бойко. Колкото и да се проваля не може да надмине БСП по крадене и нищо не правене.

Рейтинг:
 
10
(гост)
16.01.2018 | 23:57

червени боклуци!

Рейтинг:
 
9
(гост)
16.01.2018 | 23:57

Не харесвам ГЕРБ, но мразя БСП-БКП.

Рейтинг:
 
10
1 2
 
Добави Коментар