Борисов забрани споровете с БСП около Закона за корупцията (видео)

  • 02 септември 2017 12:48

  • 7687
  • 13
Борисов забрани споровете с БСП около Закона за корупцията (видео)
© Иван Йочев

Без спорове с БСП за Закона за корупцията, една партия се оценява, когато е на власт, обяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г във Варна на Летния университет, който организира ГЕРБ, пише "Стандарт". "Когато те бяха на власт приеха закон, който оневинява тези, които вършат нередности. А имаха два пъти шанс. Не съм ги чул като в църквата - да влязат и три пъти да се отрекат от Сатаната. Не съм чул г-жа Нинова да каже - отричам се. Така, че това им кажете, когато искат да спорят", продължи той пред депутати и младежите от партиите.

Хемус е жизненоважна за нас, но няма проект извън Правец. Правена е само до там. Сега за месеци правим проекти, които се правят за години. Железниците също имат нужда. Но чувам само въпроси за армията. Купихме най-скъпите и модерни хеликоптери, "Спартани". Модернизацията на армията ще погълне 10 млрд., а железниците - 200 млрд. Всеки ден се палят локомотиви и местим хората

За военното училище във Велико Търново нищо не съм чувал, че има проблеми, а само как трябва да вземем най-скъпото - хеликоптер, самолет, изтребител. Когато правим търгове купуваме "Шкоди", "Фолксваген", а на "Мерцедес" и "Пасат". Какво предполага най-бедната държава да взема най-скъпото, има и други изтребители, бронетранспортьори. Лесно и популистко е да се говори, че всички трябва да са добре, но платихме 6 млрд. за американските централи, "Белене", заяви Борисов.

Отговорност не се носи само за 1 година, откакто си председател, а за всичките 130. Говорят за Орлов мост, че не бил правен ремонт от 11 години. Като кмет обаче тогава наложих санкция на фирмата, която го прави. За една седмица го оправихме "Орлов мост", а техните неща не работят с години. Техните грешки струват милиарди и идват при нас да ги плащаме. Атакувахме им мандата. Те за всяко нещо сега викат ГЕРБ. Хайде ще се съдим пак. Само пращат сигнали до прокуратурата. Не могат да ни стигнат и 300 000 прокурори, продължи премиерът.

Чета: "Пуснаха Яро, ядосъл Бойко". Хора, той вашите коли ще вземе. За вас го правя. Говореха така и за "Наглите". Отвличали хора, а веднъж се променили. Сега вой, след като отвлякоха момчето. Гледате ли филми? Виждате ли как се прави? Никой не казва - това правим в момента, друго. В Лондон колко атентати имаше? Ни никой нищо не упрекна, а казаха - заедно сме, солидарни сме", отсече министър-председателят.

Давали сме пари на кметове, Каранянчева е тук и да каже. Давали сме на кметовете независимо дали са от ГЕРБ, ДПС, а тук там и БСП за улици, които никога не са били асфалтирани. За канализация, училища, водопроводи. В Ябланово нямаха вода, сега ни носят на ръце, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Говарят за заемите, но ето го фискалният резерв. Сега всички трябва да си дадем сметка, че всеки ще дава пари за тези хора, които не ходят на училище или с воля ще ги накараме да получат някаква квалификация. Става въпрос за стотици, хиляди деца. Някои трябва да са трети или четвърти клас, а не знаят дори цветовете, заяви Борисов.

В образованието, мине не мине, правят големи глупости. Такава бе с черно-белите учебници. Затова наредих на министър Вълчев на първото място, където има повече журналисти, да даде пресконференция, за да знаят хората мнението ни, коментира още той.

Хвърляме огромни усилия и във външната политика. Тук е Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, за да ви разкаже. Но има умни и красиви, какво да прави, че Господ е решил на всеки какво лице да му даде. Никой не казва обаче, че ние бяхме в Триест, а Румия и други не. Колко правителства искаха да подпишат договор с Македония, но ние го направихме. И се до Австралия. Сега до месеци ни предстои да влезем във Фонда за подпомагане на държавите, които влизат Еврозоната", добави премиерът.

Опера не съм обещавал на Пловдив, театърът - да. Има опера на 30 минути - в Стара Загора. Отпускахме целево пари за гробниците, базиликата, 100 млн. за ЖП възела, сега работим за пречиствателна станция и депо за отпадъци, концесия за летището, индустриална зона, сега ще ви направи естакада, два локала, проектираме околовръстно, защото няма токова. А иначе в 100 годишната партия се бият в гърдите какво са направили. Къде са ви Околовръстните на София, Пловдив? Ще преведем на кмета 185 млн. лева. И Варна обаче искат безконтактни пътища, нов мост до Аспарухово, което какво се развива, един ден ще живеем там, коментира Борисов на въпрос какво прави правителството за Пловдив.

Не харчете енергия в спорове, а в приеоритете. Най-важното е това, което се прави в образованието. Ние сме малка държава, за да се пилее жива сила. Съпротивата за административната реформа е много голяма. Отнема се на чиновниците власт и влияние, както и възможност да тормозят хората. Затова в нов Закон за земеделието ще напише - само на електронен носител, защото се изхитриха. Пише хартиен и електронен, и си искат хартията, обяви министър-председателят.

Борисов разкри и защо толкова лесно намира общ език с лидерите в Европа. "Има си споразумение от Маастрихт. Там пише какви финансови рамки трябва да се спазват. И ние го правим. Българинът по принцип спазва финансова дисциплина, но не и като дойде лятото. Качват се всички на колите. Море, Гърция, някои към Белград. Президентът Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. ми благодари, че са им пълни кафаните, каза той.

С тези реформи започнахме да плашим. Тези да ги няма, защото с БСП и ДПС си живеем добре. Финансовият министър ми каза, че резултатите от проверката показват - 13 млрд. имат фирмите на каса. Много фирми и много пари. Трябва нещо да се направи. Ако нямаме плащанията от минали години, нещата ще се подобрят още по-добре, продължи Борисов.

С Гърция трябва да сме добре. Независимо какви са на власт в едната и другата страна. Леви, десни. Заете, че ще пътувам там, за да подпишем договор за коридор Солун, Кавала, Александруполос, Бургас, Русе. После на пети октомври Ципрас ще дойде, за да подпишем договори за Дунавското споразумение с Румъния и Сърбия. После, ако са минали изборите, през октомври чакаме Меркел. Но имаме добри отношения и с Щайнмайер, който е добър приятел на България, Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден. Израел също е много близка държава за нас. Може би една от най-близките. Благодарение на нашите приятели, както казват в ДПС, имаме нулев натиск на границата. Помните каква атака бе упражнена върху нас на изборите за президент. Всички медии бяха в Харманли. Свършиха изборите, свърши всичко. Не са ли видни тези провокации. Защо един анализатор не го каже. Вчера вътрешният министър на Унгария Пинтер каза: "Гледаме те с Орбан. Политиката ти е правилна", но у нас търпим критики", заяви премиерът.

Последвайте канала на

Novini.bg
7687 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
възмутен

2017.09.08 | 21:52

13
Напротив с БСП трябва да се води спор, но в прокуратурата. Тези които с куфар четата изнесоха парите на България, трябва да станат обитатели на затворите. Не само на комунистите но и на всички корумпирани политици трябва да се търси съдебна отговорност. Ако това не се направ
ЛЕВСКИ 1914

2017.09.06 | 20:37

12
БОЙКО -К*РВО, ДА ТИ Е*А МАЙКАТА Ч*ФУТСКА И ПРОДАЖНА
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ........СМАЖИ ГРОБАРСКА

2017.09.06 | 20:37

11
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ........СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА И СКАПАНИ ГАДОВЕ/////НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ........СМАЖИ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК И РАЗРУХА И СКАПАНИ ГАДОВЕ/////

2017.09.06 | 18:53

10
ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ГОВОРИ НАПЪЛНО ОТГОВАРЯТ НА НИВОТО МУ НА ИНТЕЛЕГЕНТНОСТ.
naco

2017.09.06 | 17:59

9
Е,че как няма да ги забрани,та нали и двете "партии" са РАМО до РАМО,ХОБОТ до ХОБОТ!? Всеки КРИЕ гърбът на другия!? И така до края на света!? НАРОДЕ????

2017.09.05 | 09:15

8
А ГЕРБ ПРИКРИВАТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ОКОЛО УБИИСТВОТО В ПАЗАРДЖИК.ЖАЛКО ЗА ЧОВЕКА КОЙТО БЕШЕ ЗАСТРЕЛЯН ЗАРАДИ ГЕЙБЕРАСКИТЕ ПИЯНИЦИ.
Силвия Генова

2017.09.05 | 09:15

7
Безумно нагъл, безцеремонен и лъжлив е този т.н. министър-председател. Зад всичките му хвалби стоят натъпкани с държавни поръчки герберисти, а един цял народ, нашият , българският е недохранен, недолекуван,недообразован, но затова пък ТИР-камионите със стоки на западно-евро
КОРУПЦИЯТА

2017.09.04 | 23:21

5
В България слугите на Москва превърнаха в огромен РУСКИ АНКЛАВ природния резерват “Камчия” край местността Лонгоз с нейната уникална и ЗАЩИТЕНА от ЗАКОНА природа ! Заграбена е държавна земя,чрез шайката на Борисов и Нинова, в централната, местната и съдебната власти,
Към МИНУСА

2017.09.04 | 23:21

6
Интернет сложи край на "Партийната тайна"! А и всеки може да отиде и се увери с очите си отдалеч! Защото е ЗАБРАНЕНО да влизат БЪЛГАРИ!
АНТИ ГЕЙБЕРИСТ

2017.09.04 | 23:21

4
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
гост

2017.09.04 | 23:20

3
Говори само глупости,уж всичко направил ,много добре управлява,а народа тъне в мизерия,няма пари за сметки,храна,лечение,а кръга около него и Герб живеят като милионери.

Добави коментар

Водещи новини