Заразена храна, изтичания на газ и проблеми с електричеството след Харви

  • 02 септември 2017 12:20

  • 4361
  • 1
Заразена храна, изтичания на газ и проблеми с електричеството след Харви
© Getty Images

Завръщащите се по домовете си хора след евакуацията си заради урагана Харви са изправени пред още проблеми и опасности в пострадалите от наводненията жилища. Сред тях са заразени храни, изтичания на газ и разрушения по електропреносната мрежа, информира "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Макар за някои от жителите на все още намиращата се под вода западна част на Хюстън да може да се окаже, че няма да могат да се върнат по домовете си още дни наред, други започнаха да извършват голямо почистване и извличат отломките от разрушенията. Здравните власти се безпокоят за безопасността им и затова се опитват да се свържат с тях през социалните мрежи Twitter, Facebook и Instagram.

Говорителка на здравните власти заяви, че някои от евакуираните са успели да заредят мобилните си телефони в Конгресния център "Джордж Браун" в Хюстън. По нейните думи клетките на мобилните оператори са в добро състояние, което съдейства за предоставянето на жителите на препоръки за безопасност.

Белият дом е поискал от Конгреса да одобри предоставянето на федерална помощ в размер на 7,85 милиарда долара за справяне с последиците от Харви, съобщиха американски медии, цитирани от ДПА.

Сумата, която е значително по-голяма от обявените по-рано 6 млрд. долара, скоро след това ще бъде последвана от ново искане за 6,7 млрд. долара, се казва в писмо на председателя на Камарата на представителите Пол Райън, на което се позовават медиите.

"Правителството смята, че са необходими още федерални ресурси, за да може да продължи финансирането на изключително важните и често пъти животоспасяващи мисии за реакция и възстановяване", пише в документа.

От първоначалната сума 7,4 млрд. долара ще отидат за дейностите на Федералната агенция за управление бедствия и аварии, а 450 милиона долара - за програма за кредитиране на Агенцията за малкия бизнес.

Последвайте канала на

Novini.bg
4361 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТАРТОРИТЕ наГЕРбСП са потомци на ТЕРОРИСТИ!

2017.09.03 | 10:58

1
Типично по комунистически:сладострастие от чуждото нещастие: цигани,бежанци,разпад на ЕС/все въображаеми,както загниващия капитализъм/И никаква радост от наши успехи!Преди 10г. Румъния беше далеч зад нас, а сега пенсии и заплати са вече двойно по-големи от българските!

Добави коментар

Водещи новини